1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuoden 2018 teatteriksi valittiin Uuden tanssin keskus Zodiak

Helsinkiläinen tanssikeskus saa kiitosta muun muassa uraauurtavasta yleisötyöstä.

Teatteripalkinnot
Palkitussa Uuden tanssin keskus Zodiakissa on voinut keväällä nähdä muun muassa  Ima Iduozeen kehutun The Body of Work -tanssiteoksen.
Palkitussa Uuden tanssin keskus Zodiakissa on voinut keväällä nähdä muun muassa Ima Iduozeen kehutun The Body of Work -tanssiteoksen.Uwa Iduozee

Helsinkiläinen Uuden tanssin keskus Zodiak on tehnyt pitkään tinkimätöntä tanssitaidetta ja uraauurtavaa yleisötyötä. Se on houkutellut ihmisiä nykytanssin pariin esityksillä, kursseilla sekä työpajoilla ja vienyt tanssitaidetta myös uusiin ympäristöihin. Työ palkittiin Vuoden teatteri 2018 -tittelillä.

Palkintoperusteluissa Zodiakia kiitetään vahvasta taiteilijapolitiikasta. Keskus tukee taiteilijoiden ammatillista kehitystä, edistää freelance-tanssitaiteilijoiden työllistymistä ja tarjoaa esiintymisareenan uusille ja nuorille tekijöille.

Suomen Teatterit ry:n jakaman palkinnon saajan valitsi kansanedustaja Pia Viitanen (sd.), joka kuvaili tehtävää vaikeaksi.

– Tanssi taiteenlajina ansaitsee tulla huomatuksi nykyistä enemmän ja Vuoden Teatteri -palkinnon kautta lähteekin tunnustus koko tanssin kentälle, Viitanen perusteli valintaa.

Maaliskuussa Zodiakissa esitettiin muun muassa Ima Iduozeen kiitettyä koreografiaa ja toukokuussa siellä saa ensi-iltansa Sonya Lindforsin uusin teos.

Zodiakin lisäksi ehdolla tunnustuksen saajiksi olivat Turun kaupunginteatteri ja neljä teatteria käsittävä Universum. Suomen Teatterit ry on jakanut palkintoa vuodesta 1997.

Lue seuraavaksi