Viikonlopun murheellinen saldo Pohjanmaalla: tappo, tapon yritys ja kuolemaan johtanut työtapaturma

Viikonloppu oli Pohjanmaalla poikkeuksellisen synkkä. Perjantaina mies kuoli Vaasassa sattuneen työtapaturman seurauksena. 38-vuotias mies kuoli lauantai-iltana henkirikoksen uhrina yksityisasunnossa Vaasan Huutoniemellä. Sunnuntaina ennen aamukuutta tapahtui ampumavälikohtaus Kristiinankaupungissa.

tappo
Poliisi
Emilia Malin / Yle

Lauantaina 7.4. kello 22 jälkeen 38-vuotias mies kuoli yksityisasunnossa Vaasan Huutoniemellä saamiinsa vammoihin. Uhri oli onnistunut soittamaan hätäpuhelun ennen kuolemaansa. Mies vietiin sairaalaan, mutta ensihoidon ja sairaanhoidon ripeästä toiminnasta huolimatta miehen vammat olivat niin vakavat, ettei hänen henkeään pystytty pelastamaan. Hänet todettiin kuolleeksi sairaalassa.

Poliisi otti heti tapahtuman jälkeen tekopaikan läheisyydestä kiinni miehen epäiltynä taposta. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu ja hänet on aikaisemmin tuomittu henkirikoksesta Suomessa.

Työtapaturma Sundomissa

Perjantaina 6.4. aamupäivällä sattuneessa työtapaturmassa Vaasan Sundomissa mies on kuollut saamiinsa vammoihin. Mies oli ollut korjaamassa kuorma-autoa, kun kuorma-auton ylös nostettu hytti oli pudonnut miehen päälle. Mies kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hän kuoli saamiinsa vammoihin. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Tapon yritys Kristiinankaupungissa

Sunnuntaina 8.4. hieman ennen aamukuutta tapahtui ampumavälikohtaus yksityisasunnossa Kristiinankaupungin Itäpuolella. Ampumavälikohtauksessa kristiinankaupunkilainen mies on saanut osuman. Uhri on kuljetettu pelastushelikopterilla sairaalaan ja hänen tilaansa on vakaa.

Poliisi on ottanut kiinni yhden miehen epäiltynä tapon yrityksestä. Rikoksesta epäilty on Kristiinankaupungista ja poliisille ennestään tuttu. Tutkinta on alkuvaiheessa ja poliisi ei tässä vaiheessa anna tarkempia tietoja epäillyn rikoksen yksityiskohdista.