Hyppää sisältöön

Kuolleita karitsoja ja synnyttäviä huonokuntoisia uuhia löytyi laitumelta Kristiinankaupungissa – poliisi epäilee eläinsuojelurikosta

Emolammas oli karitsoinnin jäljiltä elossa, mutta erittäin huonokuntoinen. Kuva: Lukijan kuva

Poliisi tutkii epäiltyä eläinsuojelurikosta Kristiinankaupungissa. Lapväärtiläisen maatilan laitumelta löydettiin viime viikon lopulla kuolleita karitsoja ja synnyttämässä olleita huonokuntoisia uuhia.

Poliisi hälytettiin paikalle Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton vapaaehtoisen eläinsuojeluneuvojan tekemän ilmoituksen perusteella.

– Paikalle mennyt partio löysi kuolleita ja huonokuntoisia eläimiä ja paikalle kutsuttiin eläinlääkäri, kertoo tutkinnanjohtaja John Forslund Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Viime viikon torstaina paikalla käynyt eläinsuojeluneuvoja kertoo, että syrjäisellä laitumella oli huonokuntoisen emolampaan vieressä kolme kuollutta karitsaa, joita linnut olivat jo käyneet nokkimassa. Myös säänsuojaksi tarkoitetussa ladossa oli synnyttävä uuhi ja sen vieressä kuollut karitsa.

– Kaikesta voi päätellä, että poikimisia ei valvota mitenkään, sanoo hätäkeskukseen yhteyttä ottanut eläinsuojeluneuvoja. Hän oli kiinnittänyt huomiota myös lampaiden hoitamattomiin sorkkiin.

Tutkinta jo käynnissä

Poliisin mukaan saman tilan eläintenpidosta on tehty jo aikaisemmin kaksi eläinsuojeluilmoitusta. Niiden perusteella tutkinta on käynnistynyt viime vuoden puolella.

Tutkinnanjohtaja John Forslundin mukaan tapausta tutkitaan eläinsuojelurikoksena. Tapaus vaikuttaa sellaiselta, että aihetta aikailuun ei ole, sanoo Forslund:

– Kyllä tähän on syytä reagoida pian, arvioi Forslund.

.
.