Kustannusalan voimahahmo nousemassa elokuvaohjaaja Lauri Törhösen tilalle Kaapelitalon hallitukseen

Anna Baijars toimii Gummerus Kustannuksen toimitusjohtajana ja kustantajana.

Helsinki
Kaapelitehdas Helsingissä.
Kaapelitalo-kiinteistöyhtiö hallinnoi muun muassa Kaapelitehtaan kulttuurikeskusta.Kalevi Rytkölä / Yle

Kustannusyhtiö Gummerus Kustannuksen toimitusjohtaja ja kustantaja Anna Baijars on nousemassa Helsingin kaupungin Kaapelitalo-kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

Asia käy ilmi Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätöstiedotteesta (siirryt toiseen palveluun). Konsernijaosto kokoontui tänään maanantaina, ja päätöstiedotteen mukaan jaosto päätti kehottaa Helsingin kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan Kaapelitalo-kiinteistöyhtiön yhtiökokouksessa muun muassa siten, että Baijars valittaisiin sen hallituksen puheenjohtajaksi.

Baijars seuraa tehtävässä elokuvaohjaaja Lauri Törhöstä. Törhönen erosi Kaapelitalon johdosta helmikuussa sen jälkeen kun muun muassa Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari, SDP:n Nasima Razmyar oli todennut, ettei Törhönen voi jatkaa luottamustehtävässään.

Myöskään Helsingin pormestarin, kokoomuksen Jan Vapaavuoren mukaan Törhösellä ei ollut edellytyksiä jatkaa kyseisessä tehtävässä.

Yle oli uutisoinut aiemmin samalla viikolla, että parikymmentä Ylen haastattelemaa naista oli kertonut Törhösen häirinneen heitä seksuaalisesti.

Törhönen vastasi sittemmin vakaviin syytöksiin Arto Nybergin haastattelussa.

Helsingin kaupungin Kaapelitalo-kiinteistöyhtiö hallinnoi Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksia.

Konsernijaosto kokoontui tänään kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen alkuillasta.

Anna Baijars kertoo Gummeruksen nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun) työskennelleensä kirja-alalla yli kaksikymmentä vuotta. Toimitusjohtajaksi ja kustantajaksi hänet nimitettiin kesäkuussa 2016 (siirryt toiseen palveluun).

Aiheesta aiemmin:

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Lauri Törhönen eroaa Kaapelitalon johdosta (Yle Uutiset 2.2.2018)

Helsingin apulaispormestari Razmyar: Lauri Törhönen ei voi jatkaa luottamustehtävässään (Yle Uutiset 1.2.2018)