Herätys: FBI ratsasi Trumpin asianajajan, Suomessa odotellaan sijoitussäästötilejä, Markkanen teki "jordanit"

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Rockefeller Center new Yorkissa.
Donald Trumpin asianaja Michael Cohenin toimisto sijaitsee Rockefeller Centerissä New Yorkissa.Justin Lane / AFP

FBI takavarikoi asiakirjoja Trumpin asianajajalta

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on ratsannut presidentti Donald Trumpin asianajajan toimiston New Yorkissa. Poliisi takavarikoi luottamuksellista materiaalia, joka liittyy asianajaja Michael Cohenin ja tämän asiakkaiden, muun muassa aikuisviihdetähti Stormy Danielsin, yhteydenpitoon. Amerikkalaismedian mukaan poliisi takavarikoi myös veroihin ja liiketoimiin liittyviä asiakirjoja.

Kongressi kuulee Zuckerbergiä

Yhdysvaltain kongressissa alkaa kaksipäiväinen kuuleminen Facebook-skandaalista. Paikalle kuultavaksi tulee myös Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg. Maanantaina Zuckerberg pyysi anteeksi kirjallisella todistajalausunnolla ja sanoi, että Facebook ei tehnyt tarpeeksi estääkseen väärinkäytöksiä.

Mark Zuckerberg
Mark ZuckerbergJim Watson / AFP

Suomalaisten arvopapereita sijoitussäästötilille?

Suomalaiset saattavat saada jo ensi vuonna käyttöönsä sijoitussäästötilit, joille voi koota keskitetysti erilaisia sijoituksia, kuten osakkeita. Ylen tietojen mukaan asiaa pohtiva työryhmä on näyttämässä tileille vaalean vihreää valoa. Valmista ehdotusta ei silti ole luvassa, ja lopulliset päätöksetkin tilien mahdollisesta perustamisesta menevät syksyn budjettiriiheen.

Pörssisäätiön toimitusjohtajan Sari Lounasmeren mielestä sijoitussäästötilit olisivat kansalaisille helppo tapa harrastaa osakesäästämistä.
Pörssisäätiön toimitusjohtajan Sari Lounasmeren mielestä sijoitussäästötilit olisivat kansalaisille helppo tapa harrastaa osakesäästämistä.Joni Tammela

Hallitus vetäytyy kahdeksi päiväksi kehysriiheen

Hallitus tekee viimeisen budjettinsa ja talouspoliittiset linjauksensa tiistain ja keskiviikon kehysriihessä. Uutta rahaa on jaossa niukasti, noin 100 miljoonaa. Luvassa on täsmätoimia muun muassa työttömien muuntokoulutukseen ja TE-toimistoille työvoiman palkkaamiseen.

Pääministerin virka-asunto Kesäranta  Helsingissä
Pääministerin virka-asunto Kesäranta Helsingissä maanantaina.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Asuntovaunu on monen autotehtaan työntekijän koti

Valmet Automotiven työntekijöitä asuu Uudenkaupungin leirintäalueilla matkailuvaunuissa asuntopulan vuoksi. Kohtuuhintaiset vuokra-asunnot viedään käsistä. Vuokra-asuntoja on tarjolla vain alle kaksikymmentä, ja tämän vuoden aikana tehtaalle on tarkoitus palkata tuhat uutta työntekijää.

Raul Kannela asuntovaunussaan.
Raul Kannelan asuntovaunussa on yli 20 astetta lämmintä.Minna Rosvall / Yle

Markkanen mukaan kovaan kerhoon

Lauri Markkanen on saavuttanut tulokaskaudellaan 1 000 pisteen ja 500 levypallon rajapyykin, kertoo hänen NBA-seuransa Chicago Bulls. Aiemmin samaan ovat Bullsissa yltäneet Elton Brand, Dave Greenwood ja Michael Jordan. Viime yön vieraspelissä Brooklyn Netsiä vastaan Markkanen heitti kymmenen pistettä ja poimi kuusi levypalloa, mutta Bulls hävisi 105–114.

Lauri Markkanen
Lauri MarkkanenLEHTIKUVA / Getty Images / AFP

Aurinkoisia päiviä ja pakkasöitä

Sää selkenee koko maassa, ja laajalti paistaa aurinko. Etelässä lumisateet väistyvät aamun aikana ja lämpötila nousee +10:n ja +15 asteen välille. Lapissakin päästään yli +5 asteen. Tulevina päivinä suurimmassa osassa maata on plusasteita, mutta öisin on pakkasta.

Tiistain sääkartta.
Yle

Lue lisää Ylen sääsivuilta.