Itähelsinkiläisessä päiväkodissa haukkumista, lyömistä, potkimista ja kiusaamista, sanovat vanhemmat – kaupunki selvittää toimintaa ja vakuuttaa nollatoleranssia väkivaltaan

Vanhemmat väittävät kuusivuotiaiden käytöstä pöyristyttäväksi Helsingin Mellun­mäessä, Helsingin Sanomat kirjoitti maanantaina.

päivähoito
Lapsi kädet puuskassa etulallla. Toinen lapsi taustalla selkä kameraan päin kädet taskussa.
Helsingin kaupunki tutkii itähelsinkiläisen päiväkodin esiopetusryhmän toimintaa. Jutun kuva ei ole kyseisestä päiväkodista.Mikko Suhonen

Helsingin kaupunki sanoo tutkivansa itähelsinkiläisen päiväkodin esiopetusryhmän toimintaa. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Kaupunki toteaa, että julkisuudessa on uutisoitu kiusaamisesta ja häiriökäyttäytymisestä itähelsinkiläisen päiväkodin esiopetusryhmässä ja osa lasten vanhemmista on ollut huolissaan päiväkodin toimintamalleista.

– Kaupungilla on kiusaamiseen, rasismiin ja väkivaltaan nollatoleranssi, tiedotteessa todetaan.

– Lasten ja vanhempien huolenaiheet otetaan erittäin vakavasti. Päiväkodin esiopetusryhmien kanssa on työskennelty viime syksystä alkaen ja työskentely jatkuu.

Helsingin kaupungin mukaan päiväkodin esiopetuksen toiminta käydään tarkasti läpi ja se arvioidaan ja sen pohjalta päätetään toimenpiteistä.

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kirjoitti tänään maanantaina, että vanhempien mukaan kuusivuotiaiden käytös on äitynyt pöyristyttäväksi Helsingin Mellun­mäessä.

Suurin epäkohta tuntuu olevan se, että päiväkodin henkilökunta tyytyy vain kääntämään selkänsä jo viime syksynä alkaneille ongelmille, lehti kertoo.

Vanhemmat ovat kertoneet asiasta myös yhteisessä julkaisussaan (siirryt toiseen palveluun):

– [Ongelmat] alkoivat jo viime syksynä. Oli haukkumista, lyömistä, potkimista ja kiusaamista. Samat nimet nousivat esiin aina kun asiasta lapsen kanssa puhuttiin, he kirjoittavat.

Itähelsinkiläisen päiväkodin tilanteesta on kirjoittanut myös Helsingin Uutiset (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan osa vanhemmista on esimerkiksi jättänyt viemättä lapsia hoitoon.

Joukko lasten vanhempia harkitsee jopa valituksen tekemistä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon päiväkodin toiminnasta, Helsingin Uutiset toteaa.