Teknologiajätit haluavat olla vihreitä − Apple ja Google satsaavat puhtaaseen energiaan

iPhone-valmistaja Apple mainostaa käyttävänsä nyt kaikissa rakennuksissaan nyt vain uusiutuvaa energiaa.

uusiutuvat energialähteet
Aurinkopaneeli
AurinkopaneeliPetteri Paalasmaa / AOP

Tietokoneistaan ja älylaitteistaan tunnettu teknologiajätti Apple hehkuttaa ympäristöystävällisyyttään. Yhtiö kertoo, että kaikki sen tilat ympäri maailmaa käyttävät nyt 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

Apple ilmoittaa, että mukaan lukeutuvat kaikki yhtiön kaupat, toimistot, datakeskukset ynnä muut rakennukset 43 maassa.

− Vuosien kovan työn jälkeen olemme ylpeitä saavutettuamme tämän merkittävän virstanpylvään, toteaa Applen toimitusjohtaja Tim Cook lausunnossaan.

Myös jotkin yhtiön alihankkijat ovat sitoutuneet käyttämään Applelle menevään tuotantoon uusiutuvaa energiaa. Apple ei kuitenkaan kerro, kuinka suuri osa sen tuotteiden valmistuksesta tapahtuu uusiutuvalla energialla.

Apple seuraa toimissaan Googlea, joka ilmoitti viime joulukuussa niin ikään käyttävänsä vain uusiutuvia energianlähteitä.

Yhdysvalloissa monet suuryritykset, kuten kauppaketju Wal-Mart, haluavat profiloitua vihreiksi ja ne ovat nousseet suurimpien uusiutuvan energian ostajien joukkoon maassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yritykset, kuten Apple, tekevät myös itse bisnestä uusiutuvalla energialla. Applella on useita tuuli- ja aurinkovoimalahankkeita ympäri maailmaa.

Aiheesta muualla:

Apple says it’s now powered by 100 percent renewable energy worldwide (siirryt toiseen palveluun)

Google now purchases more renewable energy than it consumes as a company (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, AFP