Hyppää sisältöön

Ympärivuotinen lumilinna saa Kemin kaupungin takauksen

Kemin lumilinnasta tehdään ympärivuotinen matkailunähtävyys 9,5 miljoonalla eurolla. Investointi rahoitetaan sekä omalla- että lainarahalla.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunginvaltuusto on myöntänyt 4,8 miljoonan euron lainan takauksen ympärivuotiselle lumilinnalle. Päätös syntyi kahden äänestyksen jälkeen maanantai-iltana.

SDP:n Jaana Kotkansalo esitti Timo Marttalan kannattamana asian jättämistä pöydälle lisäselvityksiä varten. Koneellisessa äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys sai taakseen 33 valtuutettua ja Kotkansalon esitys 10 valtuutettua.

Tämän jälkeen äänestettiin perussuomalaisten Harri Tauriaisen tekemästä ehdotuksesta. Hän esitti perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta, että omavelkaista takausta ei annettaisi.

Tämä asia ratkesi äänin 34 - 5, ja neljä kaupunginvaltuutettua pidättäytyi äänestämästä. Perussuomalaiset jättivät päätökseen myös kirjallisen eriävän mielipiteen.

Kaupunginhallitus tarvitsi viikon tuumaustauon

Kemin kaupunginhallitus esitti yksimielisesti samana päivänä kokoontuneelle kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyisi lainan takauksen ympärivuotisen lumilinnan rahoitukseen.

Viikko sitten kaupunginhallitus jätti takauksen pöydälle lisäselvityksiä varten, joten nyt pidettiin ylimääräinen kokous.

Ympärivuotisen lumilinnan rakentaminen on 9,5 miljoonan euron hanke, johon Kemin matkailuyhtiö ottaa lainaa kuusi miljoonaa euroa ja hakee osalle tästä summasta kaupungin takausta.

Matkailuyhtiö rahoittaa lumilinnan laajennusta myös omilla varoillaan. Kaupungilla ei ole takausvastuita matkailuyhtiölle.