1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun kauppahalli joutuu evakkoon remontin vuoksi – kaupungilta ei tukea väliaikaisille tiloille

Kaupunginhallituksen mielestä tuki vääristäisi kilpailua. Kauppahallin tiloja vuokraava Oulun Narikka Oy haki puolen miljoonan euron avustusta väistötilojen rakentamiseen.

Oulu
Toripolliisi sijaitsee kauppahallin edessä.
Oulun kauppahallin lähes vuoden kestävä remontti alkaa lokakuussa.Yle / Risto Degerman

Oulun kaupunki ei myönnä avustusta kauppahallin remontin aikaisten väistötilojen rakentamiseksi. Kaupungilta todetaan, että tämän tyyppinen tuki vääristäisi kilpailua ja tuki asettaisi muut markkinoilla toimivat yrittäjät eriarvoiseen asemaan.

Kauppahallin tiloja vuokraava Oulun Narikka Oy esitti avustushakemuksessaan, että se saisi kauppahallin remontin aikaisten väistötilojen toteuttamiseen reilun puolen miljoonan euron avustuksen. Kauppahallin nykyisistä 13 yrittäjästä 12 olisi halukkaita toimimaan ehdotetuissa väistötiloissa.

Yrittäjillä ei ole kuitenkaan taloudellisesti mahdollista kustantaa väistötiloja torilla. Kauppahallin yrittäjät toivovat väistötilaratkaisua remontin ajaksi, koska he haluavat ylläpitää asiakassuhteita myös kauppahallin korjauksen ajan. Yrittäjien maksama vuokra väistötiloista olisi pienempi kuin nykyinen kauppahalliin maksettava vuokra.

Kauppahallin peruskorjaus alkaa lokakuussa ja kestää näillä näkymin ensi vuoden heinäkuuhun asti.

Asiasta päätti Oulun kaupunginhallitus maanantai-iltana.

Lue seuraavaksi