Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan kaupunginmuseo kerää kummia juttuja – "Museolla on velvollisuus kuunnella ihmisten tarinoita"

Yliluonnolliset kokemukset ja tarinat ovat osa Museo Skogsterin ensi vuoden päänäyttelyä.

Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnan kaupunginmuseo kerää parhaillaan henkimaailman tarinoita uutta päänäyttelyä varten. Museo Skogsterin (siirryt toiseen palveluun) ensi vuoden näyttely käsittelee yliluonnollisia kokemuksia ja muita kummia juttuja.

Museon tavoitteena on houkutella ihmiset kertomaan omista yliluonnollisista kokemuksistaan tai suullisessa perinteessä kulkevista selittämättömistä sattumuksista ja myyteistä. Kanta-Hämeestä löytyy lukuisia paikallistarinoita ja legendoja.

Tarinoiden tallentaminen on yksi museon tehtävistä.

Jyrki Nissi

– Nyt etsitään uusiakin tarinoita. Ei välttämättä kummitustarinoita, ehkä tavallisempi voi olla joku ennekokemus, kuolemanrajakokemus, ufo- tai humanoidikokemus. Voi olla myös niin sanottuja henkimaailman kokemuksia kuten enkelikokemuksia, kertoo museolehtori Jyrki Nissi Museo Skogsterista.

Osa ihmisten tarinoista päätyy tavalla tai toisella osaksi Museo Skogsterin näyttelyä.

– Museolla on myös velvollisuus kuunnella ihmisten tarinoita ja kerätä niitä talteen. Jos ihmisillä on yliluonnollisia kokemuksia, niin me haluamme laittaa ne talteen ja siellä ne ovat vielä sadan vuoden päästä, muistuttaa museolehtori Jyrki Nissi.

Yliluonnollisia kokemuksia ja henkimaailman tarinoita voi lähettää museolle syksyyn saakka, jotta ne ehtivät helmikuussa 2019 avautuvaan näyttelyyn.