Sarjahukuttaja hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta

Tuomitun Pekka Seppäsen asianajaja aikoo valittaa myös hovioikeuden päätöksestä, jonka mukaan Seppäsen täytyy suorittaa koko rangaistuksensa vankilassa.

henkirikokset
Pekka Seppänen oikeudessa.
Sarjahukutuksista tuomittu Pekka Seppänen kuvattiin hovioikeuden istunnossa helmikuussa.Matti Myller / Yle

Sarjahukutuksista tuomittu Pekka Seppänen aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Itä-Suomen hovioikeus päätti helmikuussa pitää ennallaan Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion, jonka mukaan Seppänen tuomittiin 14,5 vuoden vankeuteen kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, heitteillepanosta, alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä.

Hovioikeus määräsi kontiolahtelaisen 52-vuotiaan Seppäsen suorittamaan koko rangaistuksen vankilassa. Mielentilatutkimuksessa tehdyn vaarallisuusarvion mukaan Seppänen on erittäin vaarallinen toisen ihmisen hengelle ja terveydelle.

Seppänen aikoo hakea valituslupaa tuomioonsa korkeimmasta oikeudesta. Lisäksi Seppäsen asianajaja Seppo Hytönen aikoo valittaa myös hovioikeuden päätöksestä, että Seppäsen pitää suorittaa koko rangaistus vankilassa.

– Hovioikeus ei ottanut lainkaan huomioon vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja tai sitä, että jäikö asiasta järkevää epäilyä, kun katsoo näyttöä kokonaisuudessaan, asianajaja Seppo Hytönen sanoo STT:lle.