1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. korkeakoulut

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Aalto-yliopisto aloittavat yhteistyön

Korkeakoulujen yhteistyö merkitsee opiskelijoille laajempaa opetustarjontaa.

Kuva: Tiina Kokko / Yle

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Aalto-yliopisto ovat sopineet yhteistyöstä. Tiistaina allekirjoitetun sopimuksen mukaan oppilaitokset tekevät jatkossa yhteistyötä sekä koulutuksessa että tutkimuksessa. Tarkoituksena on myös kehittää yhteistyöalueilla koulutusvientiä.

Yhteistyö tarkoittaa muun muassa sitä, että HAMKin opiskelijat voivat joustavasti hyödyntää Aalto-yliopiston laajaa opetustarjontaa ja päinvastoin.

– HAMKille erityisen tärkeää on se, että oppilaitos pääsee rakentamaan tutkimus- ja kehittämishankkeita yhdessä yliopiston kanssa, kertoo Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari tyytyväisenä.

Tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ja opetushenkilökunnan liikkuvuutta HAMKin ja Aalto-yliopiston välillä.

Molemminpuolista hyötyä

Aalto-yliopisto valikoitui HAMKin kumppaniksi, koska hämäläiset halusivat Puusaaren mukaan yhteistyöhön valtakunnan parhaan oppilaitoksen.

– Aalto-yliopisto on varmasti soveltavassa tutkimuksessa Suomen paras yliopisto, kehuu Pertti Puusaari.

Hän muistuttaa, että yhteistyö tarkoittaa myös sitä, että HAMKia arvostetaan ja se on potentiaalinen kumppani hyvälle yliopistolle.

Hämeen ammattikorkeakoululla on noin 8 000 opiskelijaa seitsemällä kampuksella eri puolilla Kanta-Hämettä ja Etelä-Pirkanmaata.

Aalto-yliopistossa on puolestaan kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampukset sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.