1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylen uutistoimituksessa Pasilassa on pian neljä aihetoimitusta – tässä toimitusten nimet ja päälliköt

Viidestä aihetoimituksesta rakentuu kolme vahvempaa toimitusta: Politiikka ja yhteiskunta, Talous ja arki sekä Kulttuuri ja elämäntapa. Neljäs uudistuksen jälkeen jäljelle jäävä aihetoimitus on ulkomaiden uutisista vastaava Maailma-toimitus.

Yle
Yle linkkitorni Pasila
Derrick Frilund / Yle

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan viidestä Helsingin Pasilassa sijaitsevasta toimituksesta muodostetaan kolme vahvempaa ja seuranta-alueiltaan laveampaa toimitusta.

Politiikka, Talous, Kulttuuri, Hyöty ja Tiede sekä Julkinen Suomi ovat pian Politiikka ja yhteiskunta, Talous ja arki sekä Kulttuuri ja elämäntapa.

Muutos astuu voimaan 30. huhtikuuta.

– Tällä kaikella haetaan tietysti entistäkin parempaa journalistista laatua. Me kaikki tiedämme, että maailma ei järjesty minkään toimitusjaon mukaan. Olemme ajatelleet luovasti, mistä aihepiireistä voi olla tukea toisilleen. Toimitusrakenteen muutos on osa isompaa uudistusten sarjaa, jolla pyritään vastaamaan paremmin yleisön tarpeisiin, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen toteaa.

Mihin maailma on menossa?

Politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päälliköksi on nimitetty YTM Paula Pokkinen, 41. Ylellä vuonna 2002 aloittanut Pokkinen siirtyy tehtävään uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikön tehtävästä.

Paula Pokkinen
Paula PokkinenPekka Tynell / Yle

Tulevaa tehtäväänsä Pokkinen pitää kiinnostavana.

– Tuntuu aivan mahtavalta. Toimituksessa on tosi huippua, asiantuntevaa jengiä. Ja nyt, kun joukkue ikään kuin vahvistuu entisestään pienen organisaatiomylläyksen ansiosta, niin meillä on mahdollisuudet tehdä entistä vaikuttavampaa sisältöä ja sellaisia juttuja, joita yleisö meiltä vaatii, Pokkinen sanoo.

Pokkinen on aiemmin työskennellyt muun muassa sisältötuottajana, Aamu-tv:n tuottajana, politiikan toimittajana, tutkivana toimittajana ja oikeustoimittajana. Hänen mielestään suomalainen yhteiskunta tarvitsee laadukasta ja sinnikästä journalismia.

– Sellaista, joka auttaa ymmärtämään, mihin maailma on menossa ja miksi, mutta samaan aikaan myös journalismia, josta on apua ja iloa jokapäiväiseen arkeen.

Talous ja arki -toimituksen sisällöt palvelevat elämässä

Talous ja arki -toimituksen päälliköksi on nimitetty KTM Teijo Valtanen, 52.

Teijo Valtanen
Teijo ValtanenPekka Tynell / Yle

Valtanen on työskennellyt Ylessä vuodesta 2009 muun muassa aluetoiminnan ja radion ajankohtaisten päällikkönä, sekä taloustoimituksen ja kotimaan toimituksen päällikkönä.

Viimeksi Valtanen on työskennellyt Ylen henkilöstöjohtajana. Tulevan tehtävän hän ottaakin innostuneena vastaan.

– Aihepiireistä on syntynyt hieno kokonaisuus. Lisäksi on kiva palata journalismin pariin, Valtanen iloitsee.

Ennen Yleä Valtanen on työskennellyt mm. Finanssialan keskusliiton viestintäjohtajana sekä useimmissa merkittävissä suomalaismedioissa.

Arkea Valtanen kuvailee journalismin kannalta seuraavasti.

– Asioita käsitellään yleisöjen näkökulmasta sillä tavalla, että sisällöt palvelevat heitä elämässä. Silti ilmiöitä tarkastellaan myös laajemmin esimerkiksi suhteessa talouteen ja työelämään.

Kulttuurin lisäksi muun muassa seksiä

Kulttuuri ja elämäntapa -toimituksen päälliköksi on nimitetty YTM Satu Nurmio, 41.

Satu Nurmio
Satu NurmioPekka Tynell / Yle

Nurmio on työskennellyt Ylessä vuodesta 2001 muun muassa Kulttuuri ja ilmiöt -toimituksen päällikkönä, Aamu-tv:n tuottajana, tv-uutisten tuottajana sekä kulttuuritoimittajana.

Nurmion mukaan uudistuksen myötä kulttuurin osuus vahvistuu entisestään Ylen uutisissa.

– Kulttuurin määrä meidän uutisissamme on vuosien varrella lisääntynyt. Nettiin tehtyjen kulttuurisisältöjen määrä on aivan toista luokkaa kuin esimerkiksi kolme vuotta sitten. Uudistuksella ei olla vähentämässä mitään, vaan enemmin toimitus voimistuu entisestään: voimme käsitellä kulttuurin alaa laajemmin, Nurmio sanoo.

Nurmion johtaman toimituksen nimi uudistuu jälkimmäisen sanan osalta. Ilmiöiden tilalla on termi elämäntapa. Millaista journalismia elämäntapa pitää sisällään?

– Se käsittää hirveän laajasti elämänalueita: terveys, seksi, nuoriso, digitalisaatio. Paljon aiheita, joista on kiinnostavaa tehdä juttuja. Odotan oikein ilolla entistä laajempaa aihekirjoa, Nurmio kertoo.

Satu Nurmion perhevapaan ajan Kulttuuri ja elämäntapa -toimituksen vt. päällikkönä toimii Tuomas Ferm, 41. Ferm on työskennellyt Ylessä vuodesta 2002 ja toimii tällä hetkellä uutis- ja ajankohtaistoiminnan editoivana sisältöpäällikkönä.

Tuomas Ferm
Tuomas FermPekka Tynell / Yle

Neljäs aihetoimitus on nimeltään Maailma. Se seuraa ulkomaan uutisaiheita ja sitä johtaa Krista Taubert. Voit lukea Maailma-toimituksesta lisää tästä artikkelista: Ajankohtaisesta kakkosesta tuttu Krista Taubert Ylen ulkomaantoimituksen päälliköksi.

Lisätty 10.4. klo 17.04 alaotsikkoon lause: "Neljäs uudistuksen jälkeen jäljelle jäävä aihetoimitus on ulkomaiden uutisista vastaava Maailma-toimitus."

Lue seuraavaksi