1. yle.fi
  2. Uutiset

UPM on myynyt Myllykosken entisen paperitehtaan – uusi omistaja haluaa tiloihin yrittäjiä

Kauppaan sisältyvät tehdasalue ja sen kiinteistöt sekä tehtaan lähellä sijaitsevat asuintalot.

Kouvola
Myllykosken entiselle paperitehtaalle suunnitellun bioetanolitehtaan arvioidaan työllistävän noin 50 ihmistä
Juha Korhonen / Yle

UPM on myynyt Kouvolassa sijaitsevan Myllykosken entisen paperitehtaan tehdasalueen ja kiinteistöt.

Ostaja on kiinteistökehitysprojekteihin erikoistunut, vantaalainen Redeve Oy. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Lahtinen kertoo, että entisen tehtaan tiloihin halutaan lähivuosina muuta yritystoimintaa.

– Mikään nopean aikajänteen projekti tämä ei tule olemaan. Mielessä on joitain teollisia toimijoita ja logistiikka-ala, joka on Kouvolan seudulla hyvässä vedossa muutenkin. Kiinan yhteydet antavat varmasti alueelle sellaista vetovoimaa, joka hyödyttää tätäkin hanketta, Lahtinen sanoo.

Kauppakirjat on allekirjoitettu tiistaina. Alueen ja kiinteistöjen hallinta- ja omistusoikeus siirtyvät ostajalle välittömästi.

Tehdasalueen lisäksi kauppaan kuuluvat aitojen ulkopuolella sijaitsevat neljä asuintaloa, jotka sijaitsevat Espiksenkujan varrella sekä Rantatalo, jossa on yhdeksän asuntoa. Lahtisen mukaan asunnot pidetään edelleen vuokralla.

– Vuokrasopimukset jatkuvat ennallaan. Asukkaiden kannalta kaupoilla ei ole vaikutusta heidän asemaan. Joukossa on yksi huoneisto, jota pitää korjata, ennen kuin se saadaan asuinkäyttöön, Lahtinen sanoo.

Kauppaan kuuluu yhteensä noin sata hehtaaria maa-alueita.

UPM sulki omistamansa Myllykosken paperitehtaan vuonna 2011. Metsäyhtiö on jo aiemmin myynyt tehtaan voimalaitoksen höyrykattilan, turbiinin ja generaattorin Saksaan.

Metsäyhtiö on jo aikaisemmin myynyt useita tehtaan porttien ulkopuolella Myllykosken keskustassa sijaitsevia rakennuksia.

Vuonna 2016 myllykoskelaislähtöinen yrittäjä Juha Jokimies hankki omistukseensa seuratalon, tehtaan entisen pääkonttorin, kerhotalon sekä niin kutsutut mestarien talot, jotka ovat asuinrakennuksia.

Lue seuraavaksi