Nuorten Huippukokous: rahaa uusiin frisbeegolf-ratoihin, uimarannan kunnostukseen ja liikuntatapahtumiin

Kun hämeenlinnalaisnuoret pääsivät päättämään 30 000 euron määrärahan käytöstä, kohteet löytyivät läheltä nuorten arkea.

Hämeenlinna
Puttaus frisbeegolfissa.
Hattulassa pääsee jo harjoittelemaan frisbeegolfia ja nyt radat on määrä pystyttää myös Hauholle ja Lammille.YLE / Sari Törmikoski

Hämeenlinnan Raatihuoneella tiistaina järjestetty Nuorten Huippukokous päätti jakaa rahaa neljälle kohteelle. Hauholle ja Lammille rakennetaan frisbeegolf-radat ja Iittalassa kunnostetaan uimaranta. Nämä kohteet saivat kukin 6 000 euroa.

Huippukokouksen päätöksellä 12 000 eurolla järjestetään Hämeenlinnan kantakaupungissa liikuntatapahtumia, muun muassa väriestejuoksu.

Nuoret päättävät jo kuudennen kerran Hämeenlinnan valtuuston myöntämän 30 000 euron määrärahan jaosta liittyen "Vaikuta, älä valita" eli V-päivän aloitteisiin.

Aloitteet koskivat muun muassa liikuntapaikkoja ja tapahtumien järjestämistä. Huippukokousväen toiveissa on saada nuoret liikkumaan nykyistä enemmän, jotta he jaksavat opiskella.

Huippukokousedustajat Lammilta ovat tyytyväisiä valintaan, koska lammilaisilta nuorilta puuttuu heidän mielestään ulkoliikuntapaikka, jota voi hyödyntää myös koululiikunnassa.

Iittalan nuoret puolestaan iloitsevat uimarannan kunnostukseen saadusta rahasta, koska iittalalaiset nuoret viettävät paljon aikaa uimarannalla ja ranta on nyt huonossa kunnossa.

Nuorten Huippukokoukseen osallistui edustajia kaikista Hämeenlinnan yläkouluista ja toisen asteen oppilaitoksista eli lukioista ja ammattikoulusta.