1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. osakeanti

Foodwest laajentaa omistuspohjaansa – uudet toimitilat mahdollistaisivat kasvun

Elintarvikealaa palveleva asiantuntijayritys Foodwest tarvitsee uudet toimitilat ja koetehtaan, jotta se voisi nykyistä paremmin vastata asiakkaidensa tarpeisiin.

osakeanti
Foodwest Sirkkamysli_3.jpg
Elintarvikealan asiantuntijayritys Foodwest on mukana muun muassa hyönteisravinnon kehittelyssä ja valmistuksessa.Tarmo Niemi / Yle

Seinäjokelainen elintarvikealan asiantuntijayritys Foodwest on leventämässä omistuspohjaansa. Foodwestin yhtiökokous päättää 26. huhtikuuta suunnatusta osakeannista, jolla tavoitellaan yritykselle lisää omistajia. Neuvotteluja on käyty toimitusjohtaja Karri Kunnaksen mukaan merkittävien elintarvikealan toimijoiden kanssa. Foodwestin nykyiset pääomistajat ovat Seinäjoen kaupunki ja elintarvikeyhtiö Atria.

– Osakeanti suunnataan nykyisille omistajille ja tavoitteena on saada myös uusia osakkeenomistajia mukaan tähän yritykseen. Puhutaan merkittävistä elintarvikealan toimijoista, joiden kanssa keskusteluja on käyty, sanoo toista vuotta Foodwestia johtanut Karri Kunnas.

Onko neuvotteluja käyty maakunnallisten vai valtakunnallisten toimijoiden kanssa, sitä toimitusjohtaja ei paljasta.

– Keskustelut ovat vielä kesken.

Uusilla toimitiloilla kasvuun kiinni

Foodwest toimii Seinäjoella niin sanotulla Itikanmäellä. Tilat ovat jääneet pieniksi ja yrityksen suunnitelmissa on rakentaa uudet, ajanmukaiset toimitilat ja koetehdas Seinäjoelle, todennäköisesti Roveksen alueelle. Silmissä siintää nykyistä paremmat kasvun mahdollisuudet.

– Tarkoituksena on, että yrityksellämme olisi paremmat mahdollisuudet jatkossa vastata asiakkaiden kysyntään ja räätälöidä palvelujamme nykyistä vielä paremmin siihen tarpeeseen, Karri Kunnas toteaa.

Uusien toimitilojen suunnittelu on vasta alkuvaiheessa. Kyse on 2-3 miljoonan euron investoinnista. Foodwest mielii päästä uusiin tiloihin vuoden 2019 lopulla. Rakentamistyöt voisivat Kunnaksen mukaan alkaa aikaisintaan loppukesällä tai alkusyksystä.

Ruokakeskustelut herättävät paljon tunteita ja keskusteluja kaikissa pöydissä

Karri Kunnas

– Kyllä minulla on vahva usko siihen, että suunnattu osakeanti menee hyvin maaliin ja antaa meille hyvän pesämunan lähteä toteuttamaan rakennusprojektia.

Sokeria vähennetään, mutta herkuttelu sallitaan

Foodwest on toiminut Seinäjoella reilut pari vuosikymmentä. Yritys työllistää tällä hetkellä 25 henkilöä, mutta kun mukaan lasketaan markkinatutkimuksen kenttätyöntekijät, henkilöstömäärä tuplaantuu. Foodwestillä on toimipisteet myös Tampereella ja Helsingissä.

– Tällä hetkellä ruoka on hyvin tapetilla ja olemme hyvässä bisneksessä kiinni. Ruokakeskustelut herättävät paljon tunteita ja keskusteluja kaikissa pöydissä. Tällä hetkellä keskustelua leimaavat esimerkiksi vähäsuolaisuus, vähäsokerisuus ja välipalat.

– Keskusteluissa on mielenkiintoisia trendejä. Samalla kun puhutaan sokerin vähentämisestä omassa ruokavaliossa, niin kuitenkin herkuttelullekin annetaan edelleen oma sijansa. Mielenkiintoista aikaa eletään, Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas pohtii.

Lue seuraavaksi