Yöpakkasista ei vieläkään päästä, vaikka päivät ovat yhä keväisempiä

Erityisen lämmin viikonloppu on tulossa, mutta yöpakkaset eivät vielä ole laantumassa. Pipon voi kenties ottaa lopullisesti päästä ensi viikolla.

Yölämpötila
Alin lämpötila -sääkartta.
Yle

Päivälämpötilojen noustessa yhä keväisemmiksi yöt pysyvät edelleen pakkasen puolella.

Yöpakkaset jatkuvat ainakin vielä tämän viikon, mutta ensi viikolla tilanne voi olla jo toinen, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

– Aamut lämpenevät, kun päivä pitenee, eli pikkuhiljaa voi piposta alkaa luopua. Viikonkin päähän on kuitenkin vaikea ennustaa, koska yöpakkaset ovat tähän aikaan keväästä vielä ihan normaali asia, Kotakorpi sanoo.

Yöpakkasten loppuminen vaatisi ilman kosteuden ja pilvisyyden lisääntymistä. Nyt sää on ollut öisin laajalti selkeää. Kotakorven mukaan kosteus on lisääntymään päin varsinkin etelässä ja keski-Suomessa ensi viikkoa kohti mentäessä.

Ensi yönä pohjoisessa voi olla vielä kylmimmillään 10–15 pakkasastetta. Etelässä yölämpötilat liikkuvat vielä -3 ja -7 asteen välillä.

Kesärenkaiden vaihtamista alle kannattaa siis vielä lykätä, jos on liikenteessä yöaikaan.

Tulossa lämmin viikonloppu

Päivien lämpötilat hilautuvat onneksi ylöspäin siihen malliin, että terminen kevät alkaa hiljalleen jo vallita etelä- ja keski-Suomessa.

Kotakorven mukaan päivälämpötilojen puolesta loppuviikosta on tulossa keskimääräistä lämpimämpi.

– Viikonloppuna etelässä voi olla jo yli 15 astetta, millaista jo alkuviikosta maanantaina vähän nähtiinkin. Pohjoisessakin tullaan pääsemään yli viiden asteen, kertoo Kotakorpi.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.