Lahden laajasta lääkehuijauksesta epäillylle apteekkarille useita syytteitä

Lahtelaisen Renkomäen apteekin entinen omistaja oli syyttäjän mukaan ottanut lääkärin valtuudet vaihtaessaan asiakkaiden lääkkeitä toisiin.

rikokset
lääkepurkki ja pillereitä pöydällä
AOP

Lahtelaisen Renkomäen apteekin entinen omistaja saa syytteet useista rikoksista. Kihlakunnansyyttäjä on nostanut apteekkaria vastaan syytteet törkeästä petoksesta, luvattomasta terveydenhuollon ammattihenkilönä toimimisesta ja yhdestä vammantuottamuksesta.

Petoksessa asianomistajana on Kela. Syytteen mukaan apteekkari toimi tavalla, joka vastaa lääkärin roolia, kun hän vaihtoi lääkkeen toiseen, ei vaihtokelpoiseen lääkkeeseen.

Lahtelaisen apteekkarin epäiltiin vaarantaneen kymmenien asiakkaiden lääkehoidon tai terveyden ja huijanneen Kelalta jopa useita satoja tuhansia euroja.

Syyttäjä päätti 43 tapauksen osalta, ettei syytettä nosteta näytön puuttumisen vuoksi. Entinen Renkomäen apteekkari on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Asia menee käräjäoikeuteen.

Lahtelaisapteekin toiminnasta nousi marraskuussa 2016 kohu, kun sen epäiltiin toimittaneen lääkkeitä asiakkailleen vastoin reseptien määräyksiä. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea perui apteekin toimiluvan ja teki tutkintapyynnön poliisille.