Hyppää sisältöön

Kimi Räikkösestä kertova kirja nousee kansainväliseksi bestselleriksi, ennustaa maineikas brittikustantamo

Kustantaja Aleksi Siltala arvioi, että Kari Hotakaisen kirjoittaman Räikkös-kirjan käännösoikeuksista on maksettu ennätyksellinen kauppahinta.

Kimi Räikkönen kertoo kirjassa, ettei tule uran jälkeen kaipaamaan formulamaailmaa. Kuva: AOP

Kirjailija Kari Hotakaisen kirjoittaman Tuntematon Kimi Räikkönen -teoksen englanninkieliset oikeudet on myyty suurelle brittikustantamolle Simon & Schusterille, kerrotaan Kustannusosakeyhtiö Siltalan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan kustantaja Ian Marshall Simon & Schusterilta uskoo vahvasti, että kirjassa on potentiaalia kansainväliseksi bestselleriksi.

– Kimi Räikkönen on yksi Formula 1 -maailman arvoituksellisimmista ja kiehtovimmista hahmoista. Tällä Kari Hotakaisen loistavasti kirjoittamalla kirjalla on kaikki mahdollisuudet tulla kansainväliseksi myyntimenestykseksi Minä, Zlatan Ibrahimovic -kirjan tapaan.

Kustantaja Aleksi Siltalan mukaan kirjan englanninkielisistä oikeuksista käytiin tiukka huutokauppa. Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen, mutta Siltalan arvion mukaan sopimuksen mukainen ennakkomaksu on suurin koskaan yksittäisen suomalaisen kirjan käännösoikeuksista maksettu.

Kari Hotakainen Kuva: Paula Koskinen / Yle

Räikkös-kirjan oikeudet on myyty tähän mennessä myös Unkariin, Hollantiin, Italiaan, Puolaan ja Viroon. Lisää käännössopimuksia on odotettavissa jo tällä viikolla.

Kimi Räikkönen (s. 1979) aloitti Formula 1 -uransa vuonna 2001 ja voitti sarjan kuljettajien maailmanmestaruuden vuonna 2007 ajaessaan ensimmäistä kauttaan Ferrari-tallissa.

Räikkönen ajaa parhaillaan Ferrarilla ehkä viimeistä kauttaan autourheilun kuninkuusluokassa. Viikonloppuna Räikkönen nousi otsikoihin, kun hän ajoi tallin virheen vuoksi mekaanikon jalan päältä varikkokäynnin yhteydessä ja joutui keskeyttämään kisan.

Tuntematon Kimi Räikkönen ilmestyy suomeksi elokuussa.

.
.