Hyppää sisältöön

Algeriassa tuhoisa lentoturma – Puolustusministeriö kertoo 257 ihmisen kuolleen

Sotilaskone syöksyi maahan lähellä lentokenttää.

Koneen hylky palaa.
Algeriassa useita ihmisiä on kuollut sotilaskoneen maahansyöksyssä Boufarikin lentokentän lähellä. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan turmassa on kuollut ainakin sata ihmistä.

Algeriassa ainakin 257 ihmistä on kuollut sotilaskoneen maahansyöksyssä Boufarikin lentokentän lähellä, kertovat Algerian puolustusministeriö ja valtiollinen televisio.

Ministeriö ilmoitti, että 247 matkustajaa ja kymmenen miehistön jäsentä kuoli turmassa. Ministeriön mukaan suurin osa uhreista on sotilaita ja heidän perheenjäseniään.

Aiemmin paikallinen yksityinen Ennahar-televisiokanava kertoi (siirryt toiseen palveluun) kuolonuhrien määrän nousseen 247:ään, kun taas Algerian pelastusviranomaiset ilmoittivat 181 ihmisen kuolleen.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Algerian hallitsevan puolueen FLN:n edustajan mukaan uhrien joukossa oli 26 henkilöä Länsi-Saharan Polisario-liikkeestä, joka vastustaa Marokon valtaa Länsi-Saharassa.

Turmakone oli tiettävästi Iljušin-76-kuljetuskone. Turman syytä ei vielä tiedetä.

Kone oli Algerian puolustusministeriön mukaan matkalla Tindoufiin Algerian eteläosaan lähelle Marokon ja Mauritanian rajaa. Alueella sijaitsee länsisaharalaisten pakolaisleirejä.

Länsi-Saharan alueesta on kiistelty vuodesta 1975, jolloin Espanjan siirtomaavalta alueella päättyi.

Onnettomuuspaikalla otetussa televisiokuvassa näkyy, kuinka maahansyöksyneestä koneesta nousee mustaa savua.

Paikalla on runsaasti pelastushenkilöstöä.

Boufarikin kenttä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä pääkaupunki Algerista.

Kenttä on Algerian ilmavoimien käytössä.