1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Uutta tietoa Tesoman murhan tutkinnasta: "Epäilty on vastannut kysymyksiin avoimesti"

Kertomuksen ja tapahtumapaikalta tehtyjen havaintojen välillä ei ole ilmennyt ristiriitaa, kertoo tutkinnanjohtaja.

Syytetty (oik.) ja asianajaja joulukuussa 2014 tapahtuneen puukotuksen vangitsemisoikeudenkäynnissä Tampereen pääpoliisiasemalla lauantaina. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Sisä-Suomen poliisi Tampereella on jatkanut Tesoman henkirikoksen tutkintaa. Poliisi on kuulustellut epäiltyä ja joitakin muita henkilöitä asiaan liittyen.

Perheenisän ruumis löytyi Tampereen Tesomalla kevyenliikenteenväylältä varhain maanantaina aamulla 29.12.2014. Siitä käynnistyi Suomen oloissa poikkeuksellinen rikostutkinta. Pelkästään dna-testejä on teetetty tuhat.

Tesoman murhasta epäilty otti poliisiin yhteyttä ennen pääsiäistä eli yli kolme vuotta teon jälkeen. Epäilty tekijä koputti poliisiauton ikkunaan ja halusi kertoa asiasta.

– Epäilty on kertonut osallisuudestaan ja vastannut poliisin tekemiin kysymyksiin avoimesti ja siten kuin hän tapahtumat muistaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen tiedotteessa.

Kinnunen kertoo Ylelle, ettei hän avaa keskustelujen sisältöä. Kertomuksen ja tapahtumapaikalta tehtyjen havaintojen välillä ei ole ilmennyt ristiriitaa.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty otti poliisiin yhteyttä, koska halusi saada teon tunnoltaan.

Kinnunen ei paljasta, keitä muita tutkinnassa on kuultu kuin epäiltyä. Poliisi on jo pitkään etsinyt kolmea nuorta, jotka näkyivät valvontakameroissa. Heitä ei ole vieläkään tavoitettu.

Poliisi jatkaa kuulusteluja ja tarkistuksia ainakin ensi viikon ajan.

Viimeinen syytteenostopäivä on lokakuun lopussa.