Zuckerberg: Omia tietojani on myyty ulkopuolisille tahoille Facebookista

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on ollut kuultavana edustajainhuoneen energia- ja kauppakomiteassa.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Mark ZuckerbergShawn Thew / EPA

Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin kuuleminen jatkui keskiviikkona toista päivää Yhdysvaltain kongressissa. Edustajainhuoneen energia- ja kauppakomitean jäsenet grillasivat Zuckerbergiä kysymyksillään.

Edustajainhuoneen jäsenet ovat olleet erityisen kiinnostuneita tietovuodoista ja henkilötietojen käsittelystä Facebookissa. Zuckerberg sanoi, että myös hänen omia tietojaan on vuotanut.

Kalifornian demokraattiedustaja Anna Eshoo kysyi Zuckerbergiltä, onko hänen omia, henkilökohtaisia tietojaan myyty "pahantahtoisille kolmansille osapuolille". Zuckerberg myönsi, että näin on tapahtunut.

Zuckerberg sanoi, että Facebookin sisäinen tutkinta ulkopuolisten sovellusten tiedonkeruusta kestää useita kuukausia.

Säätely tarpeen

Zuckerberg sanoi myös pitävänsä selvänä, että sosiaalisen median yritykset kaipavat jonkinlaista säätelyä. Hän kuitenkin sanoi, että säätelyn suhteen pitäisi olla varovainen.

New Jerseyn osavaltion demokraattiedustaja Frank Pallone pyysi Zuckerbergiä antamaan kyllä tai ei -vastauksen kysymykseen siitä, aikooko Facebook sitoutua muuttamaan asetuksiaan, jolla vähennettäisiin tiedonkeruuta laajassa mittakaavassa.

– Tämä on monimutkainen asia, joka vaatii pidemmän kuin yhden sanan vastauksen, Zuckerberg vastasi.

Pallone piti vastausta pettymyksenä.

Lähes identtinen avauslausunto

Zuckerbergin edustajainhuoneelle esittämä avauslausunto oli hyvin samanlainen kuin eilen kuultu. Zuckerberg toisti jälleen kerran anteeksipyyntönsä ja korosti yhä, että virhe oli hänen. Lisäksi hän listasi Facebookin positiivisia puolia.

– Facebook on idealistinen ja optimistinen yritys. Koko olemassaolomme ajan olemme keskittyneet kaikkeen siihen hyvään, mitä ihmisten yhdistäminen voi tuoda. Kun Facebook on kasvanut, ihmiset kaikkialla ovat saaneet voimakkaan välineen, jonka avulla pysyä yhteydessä rakastamiensa ihmisten kanssa, Zuckerberg sanoi avauslausunnossaan.

Zuckerberg antoi esimerkiksi osittain Facebookissa organisoidun #metoo -kampanjan sekä muistutti, että 70 miljoonaa pienyritystä käyttää Facebookia kasvamiseen ja työpaikkojen luomiseen.

– Mutta on selvää, että emme tehneet tarpeeksi estääksemme näiden työkalujen käyttämistä myös vahingollisesti, hän jatkoi.

Lue Zuckerbergin koko lausunto täältä (siirryt toiseen palveluun).

Eilen tiistaina Zuckerbergiä grillattiin senaatissa lähes viisi tuntia. Zuckerberg pyysi useita kertoja anteeksi tekemiään virheitä Facebookin johdossa.

Lue myös:

Haluaisitteko kertoa meille kaikille, missä hotellissa yövyitte? senaattori kysyi Zuckerbergilta

Facebook-pomoa grillattiin kongressissa tuntikausia: 5 havaintoa Zuckerbergin myrskyn silmästä

Asiantuntijat Zuckerbergin kuulemisesta: Facebookilta näennäisiä myönnytyksiä ja näpertelyä

Mark Zuckerberg on illalla Yhdysvaltain kongressin grillattavana – Nämä artikkelit kertovat, miksi Facebook on nyt pahassa pulassa

Lähteet: Yle