Myrkytetty Julia Skripal: "En halua tällä hetkellä apua Venäjältä"

Myrkytyksestä toipuva Julia Skripal on kieltäytynyt toistaiseksi Venäjän suurlähetystön tarjoamasta avusta.

33-vuotias Julia Skripal on kuntoutunut riittävästi päästäkseen pois sairaalasta, kertoo BBC. Kuva: AFP

Entisen venäläisvakoojan Sergei Skripalin tytär Julia on antanut ensimmäisen lausuntonsa medialle sen jälkeen, kun hän pääsi sairaalahoidosta maanantaina. Skripal antoi lausuntonsa keskiviikkona Britannian poliisin välityksellä (siirryt toiseen palveluun).

– Venäjän lähetystö on ystävällisesti tarjonnut apuaan kaikessa, missä vain voivat auttaa. Tällä hetkellä en halua käyttää hyväkseni heidän palveluksiaan, mutta jos muutan mieleni, tiedän, kuinka voin ottaa heihin yhteyttä, Skripal sanoi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Julia Skripal on viety sairaalasta turvalliseen paikkaan.

– Minulla on ympärilläni erikoiskoulutettuja poliiseja, jotka auttavat pitämään minusta huolta ja osaavat selittää tutkimusten kulkua, Skripal kertoi.

Hän kertoo elävänsä nyt täysin erilaista elämää kuin vielä kuukausi sitten.

Tiedotteessaan Julia Skripal kertoi olevansa turvassa ja voivan koko ajan paremmin, vaikka kärsiikin yhä hermomyrkyn aiheuttamista terveysongelmista. Hän kertoi isänsä olevan yhä vakavasti sairas.

Julia Skripal ja hänen isänsä, venäläinen ex-agentti Sergei Skripal, 66, löytyivät tiedottomina puistonpenkiltä Salisburyssa 4. maaliskuuta. Myöhemmin kävi ilmi, että heidät oli myrkytetty Novichok-hermomyrkyllä.

Britannia ja EU syyttävät Venäjää hermomyrkkyiskusta. Venäjä on kiistänyt syytökset.