1. yle.fi
  2. Uutiset

Ehditkö jo unelmoida sähköpyörästä? Pyörän hankintatuki laitetaan hyllylle ainakin toistaiseksi

Sähköpyörien hankintatuki ja kevyen liikenteen edistämiseen mietitty keino jää seuraavalle hallitukselle.

sähköpyörät
sähköpyörä.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttää sähköpyörien hankintatuen valmistelun.

Ministeriön esittämä tuki jäädytetään sen saaman runsaan vastustuksen takia. Vastustuksen takia tuen valmistelu siirtyy mahdollisesti seuraavalle hallitukselle.

Ministeriö on kysynyt ehdotuksesta mielipiteitä lausuntokierroksella, joka päättyi huhtikuun alussa. Ehdotuksen mukaan sähköavusteisen pyörän hankkija olisi saanut 400 euron suuruisen avustuksen.

Ministeriö pyrkii edistämään kevyttä liikennettä, ja periaatepäätös edistämistoimista julkaistiin maaliskuussa. Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaan on koottu yhteistyössä keskeisten toimijoiden kanssa useita eri toimenpidettä kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi.

Sähköpyörän hankintatuki ei ollut mukana ohjelman ehdotuksissa. Osa tuen herättämästä vastustustuksesta on tullut siitä, että se kohdistuu jo melko edullisiin pyöriin. Ehdotus on herättänyt närää myös hallituksen sisäll (siirryt toiseen palveluun)ä.

Sähköpyörien hankintatuki oli tarkoitus toteuttaa laajentamalla määräaikaista vähäpäästöisille autoille tarkoitettua hankintatukea koskemaan myös sähköpyöriä.

Lue seuraavaksi