Miten irtisanomista helpotetaan pienyrityksissä? Hallitusneuvos: "Työntekijän epäasiallinen käytös näyttelee toista roolia kuin sadan ihmisen yrityksessä"

Ministerin mukaan hallituksessa on tiedostettu, että yritykset eivät välttämättä kasvata toimintaansa, jos irtisanominen on helpompaa pienissä yrityksissä.

Kehysriihi
Mies pakkaa tavaroitaan työpaikalla.
Viacheslav Iakobchuk / AOP

Työministeri Jari Lindström (sin.) sanoo, että TE-toimiston työvoiman lisäämisessä ja työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaamisen edistämisessä tehdyillä toimilla on pyritty vastaamaan suoraan olemassa olevaan haasteeseen.

– Kärkenä on se, että pystyttäisiin vastaamaan siihen tilanteeseen mikä meillä nyt on. Meillä on työttömyyttä ja samaan aikaan pulaa osaavasta työvoimasta. Ei näillä linjauksilla kaikkea tätä ratkaista, mutta on pyritty tulemaan haasteeseen vastaan, ministeri Lindström sanoo.

Hän sanoo, että aktiivimalli on lisännyt te-palvelujen kysyntää ja siksi myös työvoimaa lisätään.

– 206 henkilötyövuotta oli pyyntö ja se on täysimääräisesti päätetty toteuttaa, hän sanoo torstaina kehysriihen päätöksiä taustoittavassa tilaisuudessa.

Työministeriön mukaan työvoiman lisämäärät vaihtelevat alueittain, mutta Uudellemaalle lisäystä tulee eniten.

Aktiivimallia paikkaillaan niin, että jatkossa työttömyysturvan leikkaukselta voi välttyä ammattiliiton, kansalaisjärjestön tai muun työvoimaviranomaisen hyväksymällä koulutuksella.

– Edellytyksenä on, että se (koulutus) rahoitetaan julkisista varoista. Ihan mikä tahansa kurssi ei täytä kriteereitä, hän sanoo.

Työministeri Jari Lindström.
Työministeri Jari Lindström.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Riski tunnistettu, että yritys ei välttämättä kasva

Hallitus päätti kehysriihessä, että pienissä yrityksissä irtisanominen helpottuu. Lakia sovelletaan alle 20 hengen yrityksissä, jos irtisanomisperuste on henkilökohtainen.

Työministeri Lindströmin mukaan villiä markkinaa irtisanomisiin liittyen ei ole tulossa vaan tässäkin tapauksessa kansainväliset sopimukset ja perustuslaki antavat tiukat raamit, kuinka toimia.

– Jos työntekijä on rikkonut velvoitteitaan, käyttäytynyt epäasiallisesti, niin näissä tilanteissa työsuhde voidaan päättää, kun on painava syy. Jos henkilöstöä on alle 20, niin perusteet ja työntekijän epäasiallinen käytös näyttelee toista roolia kuin sadan ihmisen yrityksessä, pohtii irtisanomisen problematiikka ministeriön hallitusneuvos Tarja Kröger.

– Ajatus on se, että otetaan huomioon erityisolosuhteet pienissä yrityksissä, hän jatkaa.

Lindströmiltä kysyttiin, voiko muutos aiheuttaa sen, että yritykset eivät uskalla enää kasvattaa toimintaansa, kun irtisanominen on helpompaa pienissä yrityksissä.

– Kävimme läpi, että tuleeko siitä tällainen kannustinloukku. On tunnistettu tämä haaste, että näinkin voi olla, ministeri vastasi.

Myös alle 30-vuotiaan, kolme kuukautta työttömänä olleen voi jatkossa palkata määräaikaisuuteen ilman perustetta. Ministeriltä kysyttiin lisääkö toimi pätkätöitä. Ministeri ei siihen suoralta kädeltä osannut vastata.

– Ideana tässä on se, että nuoret saavat ylipäätään töitä. Pyritään estämään se, että työttömyys ei pitkity, hän sanoo.

Lue myös:

Sipilä puolustaa irtisanomisten helpottamista: Yksinyrittävälle suurin riski on ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Työttömien järjestön johtaja kehysriihestä: Oikeansuuntaista mutta vaatimatonta, aktiivimallin vikoihin paikkausta

Analyysi: Hallitus muuttaa työelämää – pääset helpommin töihin, saat helpommin potkut

Euroja pienimpiin äitiysrahoihin, irtisanominen helpottuu – Näistä hallitus päätti kehysriihessä