Hyppää sisältöön

Päättäjien keinot Helsingin asunto-ongelmaan: Pilvenpiirtäjiä! Lisää vuokra-asuntoja! Enemmän palkkaa! Lisää taloja pelloille!

Yle kysyi Helsingin valtuustoryhmien puheenjohtajilta, miten koko ajan kalliimmaksi muuttuvan asumisen mukanaan tuomat ongelmat täytyisi ratkaista.

Kuva: Leena Luotio / Yle Uutisgrafiikka

Jutussa kerrottiin Helsinkiä piinaavasta asuntopulasta ja siitä, että pienituloisten lisäksi myös keskituloisilla alkaa olla vaikeuksia maksaa korkeita vuokria ja lainanlyhennyksiä. Kallis asuminen muuttaa monen keskituloisen pienituloiseksi ja on jo aiheuttanut työvoimapulaa sekä uhkaa laskea syntyvyyttä entisestään.

Asiantuntijoiden mukaan pääkaupunkiseudun ja Helsingin nykyisetkään tavoitteet asuntotuotannon määrästä eivät riitä, vaan väestönkasvu on odotettuakin nopeampaa. Pääkaupunkiseudulle pitäisi rakentaa ainakin 13 000–15 000 uutta asuntoa vuosittain ja Helsingissä vähintään 7 000 uutta asuntoa vuosittain pysyvästi.

Yle kysyi Helsingin kaupunginvaltuustoryhmiltä kuusi kysymystä siitä, kuinka ne ratkaisisivat asuntopulan, minne pitäisi rakentaa lisää ja millä keinoilla poliitikot turvaisivat matala- ja keskituloisten asumisen ja työnteon Helsingissä.

Poimimme kaikilta ryhmiltä ratkaisuja alla olevaan grafiikkaan.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Lue lisää: