Koiranomistajat ovat tehneet rikosilmoituksia nakkeihin kätketyistä ongenkoukuista Kirkkonummella ja Raaseporissa – Poliisi: syytä paniikkiin ei ole

Maastosta on löytynyt vaarallisia syöttejä. Rikosilmoitusten jättäjät arvelevat, että motiivina ovat koiran jätökset.

koiran ulkoilutus
Koira hihnassa.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut kolme rikosilmoitusta maastosta löytyneistä nakinpalasista, joiden sisältä on löytynyt ongenkoukku.

Poliisi kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että kaksi ilmoitusta on tehty Kirkkonummelta ja yksi Raaseporista. Ilmoittajat ovat epäilleet, että motiivi vaarallisten syöttien asettamiselle voisi olla lumesta esiin tulleet koiran jätökset.

Poliisi muistuttaa, että eläimille vaarallisten syöttien piilottaminen maastoon on eläinsuojelurikos, josta voi saada sakkorangaistuksen tai enimmillään kaksi vuotta vankeutta.

Esimerkiksi Helsingin Sanomat kertoi alkuviikosta koiranomistajia huolestuttavista löydöistä (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin mielestä syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole. Tiedotteessaan poliisi toteaa, että koiran kanssa ulkoilusta selviää hyvin noudattamalla normaalia huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Poliisi neuvoo keräämään löydetyt syötit pois koirien ja lasten ulottuvilta.

Lisää aiheesta:
Lämpenevä sää sulattaa esiin ikuisen jätösriesan: "Ei se koiran syy ole, vaan vika on narun toisessa päässä"