Paavo Väyrynen eroaa perustamastaan kansalaispuolueesta – haluaa varmistaa paikkansa keskustan puheenjohtajakisassa

Paavo Väyrynen ilmoittaa jättävänsä oikeusriitoihin ajautuneen puolueen, josta hänet on jo kertaalleen erotettu.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen suuressa vaalikeskustelussa. Suuri Vaalikeskustelu 25.01.2018, TV1. Paavo Väyrynen
Derrick Frilund / Yle

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on ilmoittanut eroavansa kansalaispuolueesta, jonka hän itse on perustanut.

Väyrynen toteaa tiedotteessa, että valtataistelu kansalaispuolueen sisällä on johtanut oikeudenkäynteihin, jotka ovat halvaannuttaneet puolueen pitkäksi aikaa.

Väyrynen kertoo eroavansa, mutta jäävänsä vielä puoluehallituksen jäseneksi, kunnes "saadaan aikaan laillisesti kokoon kutsuttu jäsenten yleinen kokous, joka valitsee uuden hallituksen."

Kansalaispuolueen uuden johdon ja Väyrysen välit ovat tulehtuneet pahoin ja kansalaispuolue erotti tämän jo maaliskuussa. Väyrynen on kuitenkin riitauttanut päätöksen.

Kansalaispuolueen varojen käyttöön liittyvien oikeudenkäyntien Väyrynen uskoo jatkuvan pitkään, eikä puolue Väyrysen mukaan palaa ennalleen.

Väyrynen liittää eroamisensa suoraan pyrkimykseen nousta keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa keskustan johdon kanta hänen ehdokkuuteensa on sekava, eikä kukaan keskustan johdosta ole ollut Väyrysen itseensä yhteydessä.

– Erottuani Kansalaispuolueesta voin kai kiistatta osallistua puheenjohtajan vaaliin Sotkamon puoluekokouksessa. Tähän olisi saatava pikimmiten täysi selvyys, Väyrynen kirjoittaa.