1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sää

Nyt kannattaa nauttia auringosta – sunnuntaina etelässä tarvitaan jo sateenvarjoa

Lauantaina lämpötilat voivat etelässä nousta vielä jopa 15 asteeseen, mutta tuleva viikko alkaa nykyistä pilvisempänä. Aurinkoa on kuitenkin luvassa myös ensi viikolla.

Viikonloppuna korkeapaine väistynee väliaikaisesti kaakkoon ja etelästä saattaa saapua sunnuntaina hajanaisia sateita. Kuva: Yle

Kuluneella viikolla Suomessa on saatu nauttia aurinkoisista päivistä ja nousevista lämpötiloista. Lähipäivinä kannattaakin vielä suunnata ulos paistattelemaan päivää, sillä sää pysyttelee aurinkoisena lähes koko maassa.

– Lämpötilat nousevat nyt asteen pari päivässä ja voidaan sanoa, että lähes joka päivä on kevään lämpimin päivä. Lauantaina lämpötilat voivat etelässä nousta vielä jopa 15 asteeseen, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

Lauantaina illasta pilvisyys alkaa kuitenkin lisääntyä lounaasta. Sunnuntaina taivaalle kertyy sadepilviä ja Vaasa-Lappeenranta-akselin eteläpuolella saadaan hajanaisia sateita.

Sadealue jää Kotakorven mukaan kuitenkin todennäköisesti aika kapeaksi ja sademäärät jäänevät vähäiseksi.

– Kevät on Suomessa perinteisesti aika vähäsateista aikaa eli nyt eletään melko perinteisiä kevätsäitä, sanoo Kotakorpi.

Ensi viikolla luvassa jälleen aurinkoa

Maanantaina isommat sateet ovat jo väistyneet, mutta sää on vielä pilvinen maan etelä- ja keskiosissa.

– Korkeapaine näyttäisi kuitenkin vahvistuvan uudestaan ja aurinkoa on luvassa jälleen ensi viikolla, sanoo Kotakorpi.

Ensi viikon alussa aurinkoisilla alueilla lämpötila kohoaa 15 asteen tietämille. Pilvisillä alueilla lämpötilat jäävät ylimmillään kymmeneen asteeseen. Öisin puolestaan saatetaan alkuviikosta jäädä plussan puolelle.

Terminen kevät on alkanut (siirryt toiseen palveluun)jo maan lounais- ja eteläosissa, mutta muualla Suomessa yöpakkaset pitävät vuorokauden keskilämpötilat vielä nollan alapuolella.

– Vaikka lumi on viime päivinä sulanut etelässä nopeasti, lunta on muualla Suomessa vielä paljon keskimääräistä enemmän, kertoo Kotakorpi.

Lapissa lunta on maassa vielä yli metrin verran ja sen sulaminen kestää vielä tovin kylmien pakkasöiden takia.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.