Porissa taas tulkinnanvarainen tarjouskilpailu

Perusturva joutunee keskeyttämään diabeetikkojen silmänpohjakuvauksen tarjouskilpailun.

Kilpailutus koski silmänpohjankuvauksia. Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Porissa on jälleen käyty tarjouskilpailu, joka on tarjousten saamisen jälkeen herättämässä keskustelua.

Tällä kertaa kyse on Porin perusturvan kilpailutuksesta, jossa etsitään diabeetikkojen silmänpohjankuvauksen toteuttajaa. Diabeetikkojen silmät kuvataan säännöllisin väliajoin, koska tauti voi vaurioittaa (siirryt toiseen palveluun) silmänpohjaa ja pahimmassa tapauksessa johtaa sokeuteen.

Kilpailutuksella saatiin kolme tarjousta: Digifundus Oy:ltä, Optiprofi Screening Oy:ltä ja Satakunnan Näkökeskus Oy:ltä. Nyt on selvinnyt, että tarjouspyyntö oli tulkinnanvarainen eivätkä saadut tarjoukset ole vertailukelpoisia.

Tulkinnanvaraisuutta ennenkin

Viimeksi Porissa syntyi vastaavankaltainen tilanne, kun sivistyslautakunta kilpailutti koululaisten iltapäivähoidon järjestämisen alkuvuonna. Tuolloin kaupunginjohtaja hankki lakiasiaintoimistolta lausunnon, jossa todettiin kilpailutuksen olleen perusteiltaan puutteellinen.

Sivistyslautakunta päätti kuitenkin kaupunginlakimiehen lausunnon pohjalta jatkaa kilpailutusta. Kilpailutuksen lopputulos käsitellään markkinaoikeudessa.

Perusturvalautakunta tekee päätöksen silmänpohjakuvausten kilpailutuksen keskeyttämisestä ja uudesta kilpailutuksesta ensi viikolla.

Porin perusturva järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Porin lisäksi Ulvilassa ja Merikarvialla.