Israel: Pudotettu iranilainen lennokki oli aseistettu ja yritti hyökätä

Israel kosti tapahtuman pommittamalla lentokenttää, josta lennokki oli lähtenyt.

Israel
Israelilainen Apache-taisteluhelikopteri
Lennokki pudotettiin Apache-taisteluhelikopterillaAtef Safadi / EPA

Israelin asevoimien mukaan helmikuussa pudotettu iranilainen taistelulennokki oli aseistettu ja sillä yritettiin tehdä hyökkäys Israelin maaperälle.

Israelin ilmavoimat ilmoittivat helmikuun 10. päivä pudottaneensa taistelulennokin, joka oli tunkeutunut Syyriasta sen ilmatilaan. Israelin Apache-helikopterit tuhosivat lennokin ohjuksella, kun se oli Beit Sheanin kaupungin lähellä.

Tuossa vaiheessa Israel ei tiennyt, oliko lennokissa aseistusta. Kun lennokin reittiä ja jäänteitä on tutkittu, ilmavoimat on tehnyt päätelmän, että lennokissa oli räjähteitä, joilla yritettiin tehdä sabotaasi, kertoo ilmavoimien tiedottaja.

Lennokki oli lähetetty matkaan Syyrian Tiyasin lentotukikohdasta, joka tunnetaan myös T4-tukikohtana. Iranin asevoimat käyttää samaa tukikohtaa.

Israelin ilmavoimat tekivät hyökkäyksen lentotukikohtaan viime viikonloppuna. Hyökkäyksessä kerrotaan kuolleen seitsemän Iranin vallankumouskaartin sotilasta, joiden joukossa lennokkiosaston komentaja, kertoo israelilainen Haaretz-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Syyrian ilmatorjunta ampui alas yhden israelilaisen F-16-hävittäjän.

Iranin tiedotusvälineet ovat kiistäneet, että iranilainen lennokki olisi ammuttu alas Israelissa.

Lue lisää:

Syyrian valtion tietotoimisto: Israel teki Tayfurin lentokenttäiskun

Lähteet: Reuters