Trumpin varainkerääjä erosi puolueensa komiteasta – Rikostutkinnan kohteena oleva Trumpin asianajaja Cohen auttoi häntä maksamaan Playboy-mallille yli miljoonan

Malli tuli suhteen lopussa raskaaksi ja varainkerääjänä toiminut kalifornialainen liikemies tarjosi hänelle taloudellista apua.

Yhdysvaltojen politiikka
Republikaanien puoluekokous Clevelandissa, Ohiossa.
Republikaanien puoluekokous Clevelandissa, Ohiossa.David Maxwell / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan merkittävä varainkerääjä on eronnut Republikaanien kansallisesta komiteasta (RNC) perjantaina julki tulleiden paljastusten takia. Niiden mukaan Kaliforniasta kotoisin oleva liikemies Elliott Broidy maksoi 1,6 miljoonaa dollaria Playboy-mallille, jonka kanssa hänellä oli avioliiton ulkopuolinen suhde.

Mallin kerrotaan tulleen raskaaksi mutta päätyneen keskeyttämään raskautensa.

Uutistoimisto AP kertoo, että Broidy soitti RNC:n puheenjohtajalle Ronna McDanielille perjantai-iltapäivänä ja ilmoitti eroavansa välittömästi.

– Puhuimme Elliottin kanssa tänään, meillä oli pitkä keskustelu ja olimme samaa mieltä siitä että tämä oli oikea ratkaisu, McDaniel sanoi uutiskanava MSNBC:lle.

Cohen järjesteli

Kahden uutistoimisto AP:n nimettömänä puhuneen lähteen mukaan presidentti Trumpin henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen auttoi Broidya neuvottelemaan 1,6 miljoonan dollarin (1,3 MEUR) vaitiolosopimuksen Broidyn ja Playboy-mallin välille viime vuonna.

Yhdysvaltain oikeusministeriö kertoi perjantaina Cohenin omien liiketointen olevan tällä hetkellä rikostutkinnan alaisina.

Summan maksamisesta kertoi ensimmäisenä The Wall Street Journal ja asian on vahvistanut myös uutistoimisto Reutersin lähde.

Broidy pyysi perjantaina anteeksi vaimoltaan ja perheeltään suhdettaan ja kuvaili sitä myös lähettämässään tiedotteessa.

– Suhteemme lopussa hän (malli) kertoi olevansa raskaana. Hän päätti yksin, ettei halua jatkaa raskauttaan ja tarjouduin auttamaan taloudellisesti tänä vaikeana aikana, Broidy sanoi lausunnossaan.

Lähteet: AP, Reuters