Tuli nieli kodit rivitaloasukkailta Laihialla

Tuli uhkasi myös pihapiirin muita rivitaloja, mutta pelastuslaitos onnistui rajaamaan palon yhteen rakennukseen. Poliisi pääsee todennäköisesti aloittamaan tänään lauantaina palonsyyn tutkinnan.

tulipalot

Raju tulipalo on tuhonnut neljän huoneiston rivitalon perjantai-illalla Laihian keskustassa Pohjanmaalla. Asukkaat pääsivät tulen alta pois, mutta ensihoito auttoi yhtä savulle altistunutta henkilöä. Pelastuslaitoksen mukaan kolme asuntoa paloi käyttökelvottomaksi ja ne kärsivät myös mittavista vesi- ja savuvahingoista. Yksi asunnoista selvisi vähemmillä vaurioilla.

Sanomalehti Ilkka kertoo silminnäkijän huomanneen palon syttyneen yhden asunnon terassilta ja levinneen siitä nopeasti. Päällikköpäivystäjänä perjantai-illalla toiminut johtava palotarkastaja Jörgen Lang jää odottamaan palonsyyn tutkinnan tuloksia, eikä lähde vielä arvioimaan syttymissyytä.

– Rakennus on noin kymmenen vuotta vanha ja sen ullakkotilat olivat osastoituja. Sen olisi pitänyt estää tulen nopea leviäminen kattorakenteissa. Miksi näin ei käynyt, toivottavasti myös se selviää palonsyyn tutkinnassa, pohtii Jörgen Lang Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Lähitalot uhattuina

Palanut kerrostalo oli osa neljän rivitalon rypästä. Samassa pihapiirissä on myös kaksi autokatosta. Tuuli hankaloitti pelastuslaitoksen työtä ja myös pihapiirin muut rakennukset olivat uhattuina.

– Onneksi paikan päällä oli paljon pelastuslaitoksen yksikköjä sammutustöissä ja onneksi rivitalot oli aikoinaan rakennettu riittävän etäälle toisistaan, Jörgen Lang jatkaa.

Hätämajoitus löytyi läheisten kodeista

Kaikki rivitalon asukkaat joutuivat evakkoon. Pohjanmaan pelastuslaitos ja Pohjanmaan sosiaalipäivystys huolehtivat siitä, että kaikille löytyi hätämajoitus.

– Niin kuin usein vastaavissa tilanteissa, evakkoon joutuneet pääsivät majoittumaan omaisten, sukulaisten tai muiden tuttavien luo. Se on erittäin tärkeää tilanteessa, jossa ihmiset ovat järkyttyneitä, illan tapahtumia kertaa sosiaalityöntekijä Ann-Britt Astholm Pohjanmaan sosiaalipäivystyksestä.