Syyrian Damaskoksessa herättiin aamuyöllä räjähdyksiin

Räjähdykset ajoivat Damaskoksen asukkaat aukiolle osoittamaan uhmakkaasti mieltään.

Syyria
Uutisvideot: Syyrian televisio: Tältä näyttävät iskut Damaskoksen öisellä taivaalla
Uutisvideot: Syyrian televisio: Tältä näyttävät iskut Damaskoksen öisellä taivaalla

Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa asukkaat heräsivät aamuyöllä voimakkaisiin räjähdyksiin. Monet ilmestyivät parvekkeille katselemaan kuinka sotilaskoneet jyrisivät kaupungin yli ja räjähdykset valaisivat yötaivaan.

– Heräsin hyökkäyksen ääniin. Menin nettiin ja luin Yhdysvaltojen, Ranskan ja Britannian röyhkeästä hyökkäyksestä, kertoi Sawsan Abu Tableh.

Hän ja muut asukkaat kertoivat, kuinka paksuja savupilviä kohosi kaupungin pohjois- ja itäpuolella.

Rahmeh Abu Hamra, 49, heräsi neljältä samoihin aikoihin kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli ilmoittamassa ohjusiskusta Syyriaan. Hän ryntäsi parvekkeelle ja näki ihmisiä, jotka olivat suuntaamassa keskustaan mielenosoitukseen.

Nedher Hammud, 48, puolestaan kapusi aamuyöllä talonsa katolle.

– Menin katolle ja näin, kuinka ohjuksia ammuttiin alas kuin kärpäsiä, Hammud kertoi.

– Historiaan jää, miten Syyria ampui alas ohjukset – eikä vain ohjukset vaan myös amerikkalaisten ylimielisyyden.

Pyjama-asuinen Hammud liittyi väkijoukkoon, joka oli suuntaamassa aukiolle osoittamaan tukeaan presidentti Bashar al-Assadille. Jotkut autoista oli maalattu Syyrian lipun väreillä.

– Trump luuli, että olisimme piilossa pommisuojissa, mutta täällä me olemme aukiolla, mustiin pukeutunut Amina al-Fares, 58, sanoi. Hän kertoi menettäneensä sodassa veljensä ja joukon muita sukulaisia.

Al-Assad itse näytti julkisuuteen korostetun tyyntä linjaa. Presidentinkanslian videopätkässä presidentti saapui salkkuineen työhön kuin minä tahansa päivänä.