1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Tuli pääsi irti A-Rehun tehtaalla Koskenkorvalla – rehutoimituksiin ei tule katkosta

Rakeistuskoneessa syttynyt palo saatiin nopeasti hallintaan. Pelastuslaitos varmistaa, ettei palopesäkkeitä ole mennyt siiloihin.

A-Rehun tehtaalla Ilmajoen Koskenkorvalla on saatu nopeasti uhkaava tulipalo hallintaan. Tuli pääsi lauantaina puoliltapäivin irti tuotantolinjalla, jolla tehdään rehurakeita. Palo rajoittui rakeistuskoneeseen. Koska kyseessä on suljettu järjestelmä, pelastuslaitos sammutti paloa höyryllä.

– Tällä hetkellä palo on hallinnassa ja täällä on menossa tarkistus. Varmistamme, että järjestelmästä ei ole siirtynyt siiloihin mitään palavaa, selvittää päivystävä palomestari Veli-Matti Hakala Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Altian tehtaan kyljessä

Tehdas sijaitsee Altian Koskenkorvan tehtaiden välittömässä läheisyydessä. A-Rehun tulipaloa lähti sammuttamaan yksikköjä viidestä palokunnasta.

– Kaikkia ei tarvittu, mutta yksiköt ovat olleet reservissä seuraamassa tilannetta. Siilojen varmistus jatkuu. Niissä on paljon tavaraa, Veli-Matti Hakala jatkaa.

Yksi tuotantolinja poissa käytöstä

Tulipalo ei aiheuta katkoksia yrityksen rehutoimituksiin, vaikka yksi tuotantolinja on nyt poissa käytöstä.

– Se saadaan huollettua nopeasti. Lisäksi Koskenkorvan tehtaan kaksi muuta tuotantolinjaa toimivat normaalisti ja apua saadaan Varkauden tehtaalta, toimitusjohtaja Jari Leija selvittää.

A-rehu on Atrian ja suomalaisten kotieläintilojen omistama yritys. Se valmistaa rehuja Ilmajoella, Varkaudessa ja Mynämäellä. Ilmajoen Koskenkorvan tehtaalla tehdään sika-, siipikarja- ja nautarehuja.

Artikkelia on täydennetty toimitusjohtaja Jari Leijan tuotannon jatkumista koskevalla kommentilla 14.4.2018 klo 14.44.