Vangittuja katalaanijohtajia vaadittiin vapaaksi suuressa mielenosoituksessa Barcelonassa

Katalonian itsenäistymisen kannattajat jatkavat mielenosoituksia.

Katalonia
Katalonian itsenäisyyttä kannattavien mielenosoitus Barcelonassa 15. huhtikuuta.
Katalonian itsenäisyyttä kannattavat mielenosoittajat vaativat vangittuina olevien katalaanijohtajien vapauttamista.Andreu Dalmau / EPA

Sadattuhannet katalonialaiset ovat osoittaneet mieltään Barcelonassa. Mielenosoituksissa on vaadittu vangittujen katalaanijohtajien vapauttamista.

Mielenosoittajien mukaan itsenäisyysliikkeen johtajat ovat Espanjan poliittisia vankeja. Marssin järjestäneiden kansalaisjärjestöjen mukaan liikkeellä oli 750 000 ihmistä. Poliisin laskennan mukaan kaduilla oli arviolta 300 000 ihmistä.

Vangittujen joukossa on Katalonian seuraavaksi aluejohtajaksi kaavailtu Jordi Sanchez. Hän syytetään kapinaliikkeen lietsonnasta. Sanchezia uhkaa pisimmillään 25 vuoden vankeustuomio.

Kataloniassa järjestetään uudet vaalit, ellei uutta johtajaa kyetä nimeämään ennen toukokuun loppua.

Entinen aluejohtaja Carles Puidgemont oleskelee Saksassa

Entinen aluejohtaja Carles Puidgemont luonnehti suurmielenosoitusta "demokraattiseksi ja kansalaisyhteiskunnan hengen mukaiseksi".

Puidgemont oleskelee Saksassa. Oikeus vapautti syrjäytetyn aluejohtajan takuita vastaan huhtikuun alussa 75 000 euron takuusummaa vastaan.

Puidgemont saa olla oikeuden päätöksen mukaan vapaana takuita vastaan siihen saakka kunnes hänen luovutuspäätöksensä on käsitelty. Espanja on vaatinut Puigdemontin luovuttamista. Häntä odottavat Espanjassa muun muassa kapinointi-ja petossyytteet.

Lue myös:

Tämä mies saattaa kohta julistaa Katalonian itsenäiseksi

Lähteet: Reuters