Kiina etsii ulkomaalaisia vakoojia nettisivuston avulla – tiedonantajille luvataan palkkio

Sivustolla on yli 20 kohtaa, joissa luetellaan, mitä epäiltyjä rikoksia sivustolla voi raportoida.

Kiina
Kiinan kansallisen turvallisuuden ministeriön uudella nettisivustolla voi raportoida turvallisuusuhkia.
Kiinan kansallisen turvallisuuden ministeriön uudella nettisivustolla voi raportoida turvallisuusuhkia.Kuvakaappaus sivustosta www.12339.gov.cn

Kiinan valtio on avannut nettisivuston, jolla kansalaiset voivat raportoida kansallisista turvallisuusuhkista., kuten yrityksistä kumota sosialistinen järjestelmä.

Kansallisen turvallisuuden ministeriö julkaisi nettisivuston www.12339.gov.cn (siirryt toiseen palveluun) sunnuntaina. Siitä on mandariinikiinan- ja englanninkielinen versio.

Sivustolla on yli 20 kohtaa, joissa luetellaan, mitä epäiltyjä rikoksia sivustolla voi raportoida. Listan kärjessä ovat Kiinan kansantasavallan suvereniteetin, alueellisen koskemattomuuden ja kansallisen turvallisuuden vaarantamisen lisäksi järjestäytyneet toimet aseellisen kapinan tai aseellisen mellakan toteuttamiseksi.

Luetteloon kuuluu myös kiinan kansalaisten tai ulkomaalaisten yritykset lahjoa valtion ja armeijan virkailijoita ja yritykset lietsoa etnistä separatismia.

Tiedonantajille luvataan palkkio vihjeistä, jotka koskevat valtionsalaisuuksien ostamista tai myymistä. Palkkion voi saada myös, mikäli nettiraportti johtaa vakoilulaitteistojen löytymiseen. Palkkion suuruutta ei kerrota.

Lähteet: AFP