Hyppää sisältöön

Kuusi huippujuttua sunnuntaille: Syvenny suomalaisnaisen tarinaan natsien äitiyskodissa ja hämmästy Alvar Aallon suunnittelemien asuntojen halpuudesta

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Mikko Airikka | Yle

Sota vei Suoman natsien äitiyskotiin – Norjassa piti synnyttää lapsia Saksan rotueliittiin

Alkusyksystä 1944 vain 17-vuotias Suoma oli vaikean paikan edessä. Lähteäkö Norjaan saksalaisen sulhasen kanssa vai jäädäkö Lappiin, jossa pelättiin Neuvostoliiton miehitystä? Tyttärelle äidin vaiheet selvisivät vasta vuosikymmeniä myöhemmin.

Air bnb vuokraaja Harri Nieminen asunnossaan Kuva: Elise Tykkyläinen / Yle

Punavuorelainen Harri Nieminen tienaa turistien majoittamisella jopa tuhansia euroja vuodessa, mutta nyt Helsinki haluaa miettiä pelisääntöjä – "Minä en ymmärrä, mikä tässä on ongelma"

Matkailuala toivottaisi Airbnb-pelisäännöt tervetulleiksi. Yksittäistä majoittajaa arveluttaa, toimisivatko ne käytännössä.

Kuva: Jyrki Lyytikkä/ Yle

Nuoret kertovat syrjäytymisestä: 25-vuotias mies jäi kotinsa vangiksi ja 23-vuotias nainen on väliaikaisella sairaseläkkeellä – "Olen usein kuullut olevani yhteiskunnan loinen"

Kaksi syrjäytymisen kokenutta nuorta toivoo, että ongelmista puhuttaisiin avoimemmin ja ymmärrys lisääntyisi. He selvisivät pahimman yli.

Jekaterina järkyttyy, kun hän muistaa tulituksen. Kranaatit tuhosivat hänen huoneensa ikkunat. Kuva: Antti Kuronen / Yle

Yli miljoona vanhusta tarvitsee hätäapua Itä-Ukrainan sodan keskellä – "Unelmani on uusi patja"

Itä-Ukrainassa huonokuntoiset vanhukset ovat jääneet sodan jalkoihin, kun kansainvälinen apu on hiipunut. Erikoistoimittaja Antti Kuronen kävi tutustumassa vanhusten oloihin Donetskin ja Luhanskin alueilla.

Pasi Remsu ehti luoda uraa rakennusmiehenä, thainyrkkeilijänä ja ravintoloitsijana ennen kuin hänestä tuli näyttelijä. Kuva: Maija-Liisa Juntti / Yle

Väärään numeroon tullut viesti muutti elämän suunnan – lappilaisesta raksamiehestä tuli 40-vuotiaana lontoolainen näyttelijä

Yli nelikymppisenä unelma-ammattiinsa valmistunut rovaniemeläinen Pasi Remsu meinasi kuolla ensimmäisen kerran ala-asteella. Se oli vasta huikean elämän alku.

Alvar Aallon suunnittelemissa taloissa Kotkan Sunilassa on yhteensä noin 500 asuntoa. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

Kiinteistönvälittäjät pulassa Alvar Aallon suunnitteleman asuinalueen kanssa – asukkaat hyppivät sammuneiden naapureiden yli, asuntojen hinnat pohjamudissa

Viime vuoden marraskuussa Kotkan Sunilassa myytiin keittokomerollinen kaksio. Sen velaton hinta oli 9 500 euroa. Heinäkuussa yksiö keittokomerolla, kylpyhuoneella ja eteisellä lähti 18 000 euron hintaan.