Vakavaa väkivaltaa itähelsinkiläisessä päiväkodissa: Kaupunki ratkaisi ongelman palkkaamalla lisää hoitajia

Mellunmäkeläisen päiväkodin toimintaa alettiin selvittää sen jälkeen, kun esikoululaisten vanhemmat nostivat esiin pitkään jatkuneen häiriökäyttäytymisen.

päivähoito
Leikkikirjaimia lähikuvassa.
Mikko Savolainen / Yle

Kaupunki on lisännyt lastenhoitajia häiriökäyttäytymisestä kärsineeseen esiopetusryhmään Itä-Helsingissä.

Kaupunki alkoi selvittää mellunmäkeläisen päiväkodin toimintaa viime viikolla sen jälkeen, kun esikoululaisten vanhemmat nostivat julkisuuteen pitkään jatkuneet ongelmat.

Vanhempien mukaan esikoululaiset haukkuivat, löivät, potkivat ja kiusasivat toisia. Ongelmista päiväkoti Laakavuoressa kirjoitti viikko sitten Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

– Tärkein tavoitteemme on nyt yhdessä perheiden kanssa tukea lasten kehitystä, vahvistaa lasten vuorovaikutustaitoja ja erityisesti edistää lasten turvallisuuden tunnetta. Yhdessä ammattitaitoisten työntekijöiden ja vanhempien kanssa tuemme lapsia, jotta lapset saavat turvallisen ja hyvän oppimisen ympäristön päiväkodissa, sanoo varhaiskasvatusalueen päällikkö Irma Sihvonen kaupungin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Kevään aikana opetellaan kaveritaitoja

Samaisen tiedotteen mukaan päiväkodissa keskitytään nyt lasten turvallisuuden tunteen vahvistamiseen ja kaveritaitojen opetteluun. Päiväkodissa on on lisäksi päivitetty kiusaamisen ehkäisyn suunnitelma, jonka mukaan toimitaan.

Vanhemmilta toivotaan palautetta tilanteista mahdollisimman nopeasti ja matalalla kynnyksellä.

Päiväkoti Laakavuoressa on kaksi kuudentoista lapsen esiopetusryhmää. Kummassakin esiopetusryhmässä toimii yksi lastentarhanopettaja, yksi lastenhoitaja ja lisäksi erityislastentarhanopettaja, joka on paikalla kolmena päivänä viikossa. Huhtikuun alussa esiopetuksessa aloitti lisätyöntekijänä lastenhoitaja.

Ryhmien henkilökunta tekee lisäksi yhteistyötä alueen kiertävän erityislastentarhanopettajan ja esiopetuksen kuraattorin kanssa.

Mellunmäkeläisen päiväkodin ongelmista kertoi aikaisemmin myös Helsingin Uutiset. (siirryt toiseen palveluun)

Päivitetty kello 16:52 Helsingin kaupungin korjatun tiedotteen mukaan. Kaupunki kertoi ensimmäisessä tiedotteessaan, että kummassakin esiopetusryhmässä on kaksi lastentarhanopettajaa ja kaksi lastenhoitajaa. Kaupunki korjasi alkuperäistä tiedotettaan kello 16:28 ja sen mukaan kummassakin esiopetusryhmässä on yksi lastentarhanopettaja ja yksi lastenhoitaja.

Lue myös:

Itähelsinkiläisessä päiväkodissa haukkumista, lyömistä, potkimista ja kiusaamista, sanovat vanhemmat – kaupunki selvittää toimintaa ja vakuuttaa nollatoleranssia väkivaltaan

Päiväkodissa kiusaaminen kielletään lailla

Miten käy läsnäolon ja hoivan päiväkodeissa? STTK tyrmää täysin hallituksen aikeen vähentää lastenhoitajien määrää