Mies uhkasi ensihoitajia myrkkykäärmeellä – asunnosta takavarikoitiin neljä muutakin vaarallista matelijaa

Äkäinen käärmeiden omistaja linnoittautui asuntoonsa Heinolassa. Mies uhkasi heittää myrkkykäärmeen viranomaisten päälle.

myrkkykäärmeet
Kalkkarokäärmeitä.
Kuvan kalkkarokäärmeet eivät liity tapaukseen.CBSN

Lemmikkeinä pidetyt myrkkykäärmeet aiheuttivat sydämentykytyksiä poliisille ja ensihoidolle sunnuntaina Heinolassa.

Kerrostaloasuntoonsa linnoittautunut mies uhkasi heittää erittäin myrkyllisen käärmeen paikalle hälytetyn ensihoitoyksikön päälle. Käärme oli miehen käsissä, ja sillä uhattiin myös myöhemmin paikalle saapuneita poliiseja. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, miksi ensihoitoyksikkö oli hälytetty paikalle.

Poliisi eristi asunnon turvallisuussyistä ja jatkoi keskusteluja uhkailijan kanssa puhelimella. Poliisin selvityksen mukaan asunnossa oli useita myrkkykäärmeitä.

Asunto eristettiin sunnuntaina puolen yön aikaan ja se pidettiin eristyksessä maanantai aamupäivään asti. Poliisi meni asuntoon vasta paikalle kutsuttujen käärmeasiantuntijoiden kanssa.

Miehen asunnosta löytyi yhteensä viisi käärmettä, jotka olivat terraariossa. Huoneistosta löytyi kalkkarokäärme, kobra, puukyy sekä kaksi muuta kyytä, joiden tarkempi lajimäärittely on vielä kesken. Poliisi on ottanut kaikki käärmeet talteen.

Asunnon haltija on otettu kiinni. Häntä epäillään laittomasta uhkauksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.