1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. IKEA

Länsiväylän päälle Helsingin Koivusaareen kaavailtu Ikea nytkähti eteenpäin

Huonekalujätti Ikean toive saada tavaratalo Helsinkiin eteni hieman maanantaina. Tavaratalo ja hotelli nousisivat Länsiväylän päälle Koivusaareen.

IKEA
Kartta Koivusaareen kaavaillun Ikean alueesta
Helsingin kaupunki

Koivusaareen kaavailtu Ikea-tavaratalo eteni hieman tänään, kun Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan varata Ikea Real Estate Oy:lle alueen Koivusaaresta Ikea-hankkeen suunnittelua varten.

Noin 5 000 asukkaan ja runsaan 4 000 työpaikan kaupunginosaksi rakentuvaan Koivusaareen suunnitellaan Ikea-tavarataloa ja siihen liittyviä toimistotiloja sekä muita liike-, hotelli- ja toimistotiloja, Helsinki kertoo tiedotteessa.

Kaupungin mukaan kokonaisuuteen kuuluva Ikea-tavaratalo on tarkoitus toteuttaa arkkitehtuuriltaan ja palvelukonseptiltaan uudenlaisena, kaupunkikuvallisesti korkeatasoisena ja alueen erityispiirteet huomioivana. Rakennukset sijoittuvat Koivusaaren keskustaan, metroaseman välittömään yhteyteen.

Suunnitteluvaraus jatkuu vuoden 2020 loppuun asti. Ikea Real Estate Oy:n pyrkimyksenä on toteuttaa hanke mahdollisimman pian sen jälkeen, kun alueen kaavoitus, rakentamiskelpoisuus ja muut yhteiset suunnittelu- ja kehittämisratkaisut sen mahdollistavat.

Ikea Suomen kiinteistöjohtaja kiinteistöjohtaja Ann-Christin Pilviö kertoi Ylelle maaliskuussa, että Ikea on pitkään haaveillut tavaratalon avaamisesta Helsinkiin.

Helsinki on linjannut, että tavaratalon on oltava arkkitehtonisesti laadukas ja yhteensopiva merellisen ympäristön kanssa. Myymälässä asioinnin ei myöskään pitäisi edellyttää henkilöautolla liikkumista.

Lue seuraavaksi