KSML: Kulttuuriministeri Terho pitää häirintävaltuutettua mahdollisena

Häirintävaltuutetun viran tarpeellisuus punnitaan kesän jälkeen.

seksuaalinen häirintä
Sampo Terho
Kulttuuriministeri Sampo TerhoJarno Kuusinen / AOP

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) ottaa loppukesästä kantaa siihen, tulisiko Suomeen perustaa erityinen häirintävaltuutetun virka. Asiasta kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun).

Ministeri Terho asetti eilen maanantaina selvityshenkilön tutkimaan elokuva- ja kulttuurialalla tapahtuvaa häirintää ja muuta epäasiallista kohtelua. Varatuomari Jaana Paanetojalta odotetaan ehdotuksia häirinnän ehkäisemiseksi ja tasa-arvon edistämiseksi.

Kulttuuriministeri kertoo ottavansa kantaa häirintävaltuutetun viran tarpeellisuuteen saatuaan Paanetojan selvityksen elokuussa.

– Ehdotus häirintävaltuutetusta on jo minulle tuotu, kun useat kulttuurijärjestöt ja alan aktiivit ovat miettineet tapoja, joilla häirintään voitaisiin puuttua. Häirintävaltuutettu ei ole poissuljettu keino, kun punnitaan mahdollisuuksia puuttua epäasialliseen käytökseen ja toisaalta keinoja, joilla häirintävapaata yhteiskuntaa korostetaan, Terho toteaa.

Ministeri on tarvittaessa valmis asettamaan selvityshenkilön perkaamaan häirintää ja epäasiallisia käytäntöjä myös urheilussa.