Merenkurkkuun uusi laiva – "Historiallinen päätös"

Vaasan kaupunginhallitus otti askeleen kohti uutta Merenkurkun laivaa eilisessä kokouksessaan. Kaupunginvaltuusto päättää kuitenkin , miten laivarahoituksen käy.

laivaliikenne
Artistinen piirosnäkemys tulevasta aluksesta.
Vaasan ja Uumajan välille räätälöity matkustajalautta, joka soveltuu talvimerenkulkuun ja käyttää vaihtoehtoisia polttoaineita.midwayalignment.eu

Merenkurkun liikenteeseen rakennetaan uusi laiva. Tarkoituksena on, että Vaasan kaupunki olisi mukana enintään 25 miljoonalla eurolla laivan ja uuden, perustettavan yhtiön rahoituksessa.

Lisäksi kaupunki antaisi korkeintaan 35 miljoonan euron takauksen laivan rakentamiseen tarvittavaan lainaan. Laivan kokonaiskustannuksiksi on arvioitu yli sata miljonaa euroa.

Vaasan kaupunginhallitus päätti asiasta eilen mutta viimeinen sana on kaupunginvaltuuston, joka ottaa kantaa rahoitukseen kevään aikana.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, rkp:n kansanedustaja Joakim Strand on jo ehättänyt kiitellä esitystä historialliseksi. Hän on tyytyväinen, että vihdoin hankkeessa on päästy näin pitkälle.

– Historiallinen päätös kaupunginhallituksessa. Haluan nostaa hattua kaikille niille hienoille ihmisille niin Suomen kuin Ruotsin puolella, jotka ovat osallistuneet ja osallistuvat koko Merenkurkun seudun kehittämiseen, iloitsee Strand.

Hän pitää uuttaa laivaa erittäin tärkeänä alueelle ja se on hänen mielestään nähtävä kelluvana laboratoriona ja meriteknologian näyteikkunana.