Headhunter-yrityksen johtaja: "Toimeksiantojen määrä on räjähtänyt käsiin"

Työntekijöitä etsivä Ilkka Lagerström sanoo, että oppimiskyky on tänä päivänä ensiarvoisen tärkeää.

Rekrytointi ja työnhaku
Ylen Aamu-tv: Headhunterien työnhakuvinkit
Ylen Aamu-tv: Headhunterien työnhakuvinkit

Nousukautta kun eletään, niin kilpaillaan myös osaavasta työvoimasta. Headhunting eli suorahaku käy tällä hetkellä kuumana.

– Toimeksiantojen määrä on räjähtänyt käsiin eli se on positiivinen asia tietenkin, InHunt Groupin toimitusjohtaja Kari Juutilainen kuvaili Aamu-tv:n haastattelussa.

Tällä hetkellä headhunterit metsästävät eniten tekijöitä it-alan tehtäviin. Yhteydenottoja mahdollisille työntekijöille saattaa tulla riesaksi saakka.

– Myynnin tehtävät ovat toinen suuri, erittäin merkityksellinen osa-alue, sanoo it-toimialan operatiivinen johtaja Ilkka Lagerström Baronasta.

Lisäksi rakennusala käy tällä hetkellä kuumana.

"Tee työsi hyvin"

Headhuntereilla on neuvoja työnhaussa erottumiseen.

– Oma neuvo on aina ollut se, että tee se oma työsi niin hyvin kuin mahdollista. Kyllä kuitenkin se, miten viestit muiden ihmisten kanssa, resonoi hyviä asioita tulevaisuuteen, Lagerström sanoo.

Hän muistuttaa, että oikotietä onneen ei ole.

– Toki on sosiaalisen median kanavia, jossa pystyt profiilia rakentamaan, hankkimaan suosituksia ja kirjoittamaan blogeja. Se rakentaa henkilöbrändiä, mutta oma työ ja siinä onnistuminen on ihan ensisijaisen tärkeää.

Juutilainen puolestaan muistuttaa, että tänä päivänä pitää tehdä itsensä helposti löydettäväksi.

Erottuminen on tosi vaikeaa, jos kännykkänumero on salainen, sähköpostia ei löydy mistään ja jos ihminen ei oikein näy missään.

– Headhunterit kuitenkin käyttävät netissä erilaisia hakusanoja, filttereitä, kun he etsivät ihmisiä internetin salaisista maailmoista.

Oppimiskyky tärkeä

Juutilainen muistuttaa, että itsensä esille tuominen tarkoittaa myös, että esimerkiksi Linkedin-palvelussa kohtaan summary kannattaa kirjoittaa itsestään lyhyt ja selkeä esitys siitä, mitä haluaa ja mitä annettavaa on .

– Motivaatio, asenne, intohimo, oppimishalu, oppimiskyky, Juutilainen luettelee.

Jos nämä seikat tulevat CV:ssä selkeästi esille, ihminen pääsee Juutilaisen mukaan pitkälle.

– Allekirjoitan tuon oppimiskyvyn. Se on ehkä sellaisia määrääviä tekijöitä tänä päivänä. Maailma muuttuu hirveätä kyytiä ja se, miten yksilö pystyy organisaatiossa ottamaan uusia osaamisia koko ajan roolista riippumatta, se ratkaisee usein, onko henkilö kykenevä toimimaan työyhteisössä ja onnistumaan siinä, Lagerström summaa.