Hyppää sisältöön

Merja Ylä-Anttila on Yleisradion uusi toimitusjohtaja – "Yle on median ykköspaikka"

Ylen uusi johtaja tulee naapurista. Merja Ylä-Anttila on toiminut pitkään MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana.

Merja Ylä-Anttila Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Ylen hallitus on nimittänyt Merja Ylä-Anttilan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Ylä-Anttila seuraa tehtävässä Lauri Kivistä, joka siirtyy yksityiselle sektorille. Ylä-Anttila aloittaa tehtävässä 1.9.2018.

Merja Ylä-Anttilalla on pitkä, yli kolmenkymmenen vuoden ura media-alalta.

Hän on työskennellyt MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana vuodesta 2001. Viimeiset kolme vuotta Ylä-Anttila on ollut myös MTV:lle uutisia tuottavan Bonnier Broadcastin tytäryhtiön Mediahub Helsingin toimitusjohtaja. Ylä-Anttila luopui molemmista tehtävistä tänään.

– Yleisradio on median ykköspaikka, kun haluaa työskennellä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olen iloinen, innostunut ja hyvin motivoitunut ottamaan vastaan tämän tehtävän, Ylä-Anttila sanoo Ylen tiedotteessa.

– Minulla on paljon kokemusta paitsi journalismista myös median liiketoiminnan johtamisesta muutos- ja murrosvaiheissa.

Uusi toimitusjohtaja puhuu myös Ylen ja kaupallisen median yhteistyön puolesta.

– Nyt kun media Suomessakin on joutunut kovaan kansainväliseen kilpailuun, on yhteistyö julkisen palvelun ja kaupallisen median välillä entistä tärkeämpää. Me tarvitsemme hyvin toimivaa kotimaista mediaa, joka kykenee tarjoamaan suomalaisille parhaat mahdolliset sisällöt, Ylä-Anttila linjaa ja viittaa googlen ja facebookin kaltaisiin globaaleihin jättiläisiin.

Medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Ylä-Anttila kertoi, ettei hän hakenut tehtävää, vaan päätyi johtajakisaan headhunterin yhteydenoton seurauksena.

57-vuotias Merja Ylä-Anttila sanoi haluavansa tehdä vielä yhden uran pitkän Maikkariajan jälkeen. Hänen mukaansa siirto osui myös siinä mielessä hyvään saumaan, että MTV:n uutiset on hyvässä kunnossa ja päässyt pahimman myllerrysvaiheen yli.

Johtajakokemus ratkaisi valinnan

Yleisradion hallitus korosti toimitusjohtajan valinnassa Ylä-Anttilan pitkää johtajakokemusta sekä vahvaa näkemystä media-alalta.

– Ylä-Anttilassa yhdistyy kokemus, osaaminen ja johtajuus. Hän tuntee alan sekä Ylen toiminnan hyvin. Hänellä on käsitys yhteiskunnallisten ja teknologisten paineiden aiheuttamista kehitystarpeista. Johtajana Ylä-Anttila on innostaja, listaa Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson Ylen tiedotteessa.

Wilhelmssonin mukaan Ylen hallitus oli valinnasta yksimielinen.

– Toivon, että Ylä-Anttilan valinnan myötä Ylen ja kaupallisen puolen yhteistyö syvenee, Wilhelmsson sanoi medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Se, että Merja on nainen, ei ollut valintaperuste. Valitsimme parhaan. Olemme tietysti iloisia siitä, että Yle saa ensimmäisen naisjohtajan sitten 1940-luvun ja Hella Wuolijoen, Wilhelmsson jatkoi.

Ylen toimitusjohtajan keskeisiä tehtäviä ovat yhtiön johtaminen ja sen taloudesta vastaaminen. Toimitusjohtaja ei osallistu journalistiseen päätöksentekoon.

Uuden toimitusjohtajan haku alkoi sen jälkeen, kun nykyinen toimitusjohtaja Lauri Kivinen kertoi tammikuussa jättävänsä Ylen. Syyksi hän kertoi haluavansa siirtyä urallaan eteenpäin.

Hakuprosessissa oli mukana 25 tehtävästä kiinnostunutta henkilöä. Yle oli sopinut hakijoiden kanssa, ettei heidän nimiään julkisteta.

Juttua täydennetty medialle järjestetyn tiedotustilaisuuden sisällöllä klo 12.25.

Lue lisää: