Ylä-Savon Osuuspankin yt-neuvottelut päättyivät: Jyväskylän, Oulun ja Muhoksen konttorit kiinni, 25 työntekijää saa lähteä

Ylä-Savon Osuuspankille jää jatkossa konttorit vain omalle talousalueelleen.

Ylä-Savon seutukunta
Ihmisiä kävelemässä pankin konttorissa
Pertti Huotari / Yle

Ylä-Savon Osuuspankki sulkee seudun ulkopuolella sijaitsevat konttorinsa ja vähentää 25 työntekijää.

Pankki kertoi jo yhteistoimintaneuvottelujen alussa, että sen suunnitelmissa on sulkea konttorit Jyväskylässä, Muhoksella ja Oulussa. Lisäksi Ylä-Savossa sijaitsevien neljän konttorin aukioloaikoja viilataan heinäkuun alusta lähtien.

Vieremän konttori on auki jatkossa vain kolmena päivänä viikossa. Kassapalvelut ovat auki muutosten jälkeen kaikissa konttoreissa arkisin kello 9.30–12.30. Iltapäivällä tarjolla on tapaamisaikoja vain ajanvarauksella.

OP Ylä-Savossa aloittaa kevään aikana uusi online-tiimi, joka keskittyy etenkin lakkautettavien konttoreiden asiakkaiden palvelemiseen.

– Digitalisoituminen vähentää nopeasti konttoriasiointia. Toimenpiteet ovat välttämättömiä pankin kannattavuuden sekä kustannustehokkuuden parantamiseksi ja turvaamiseksi, sanoo Ylä-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Paananen.

Ylä-Savon Osuuspankin työntekijämäärä vähenee muutosten jälkeen 52:sta 27:ään. Toimitusjohtaja Paanasen mukaan varsinaisia irtisanomisia ei tarvittu: osa jatkaa muissa töissä OP-ryhmän palveluksessa, osa on on vaihtanut työpaikkaa ja loput tarttuivat tarjottuihin tukipaketteihin.