1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jouni Ovaska

Keskustan puoluesihteerikisa on nyt kahden kauppa – Jouni Ovaska ei hae jatkokautta

Keskustan puoluesihteerikisaan ovat lähteneet nyt mukaan Riikka Pirkkalainen ja Jirka Hakala.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska. Kuva: Jani Saikko / Yle

Keskustan puoluesihteerin paikkaa hakee nyt kaksi hakijaa, kun nykyinen puoluesihteeri Jouni Ovaska kertoi tiedotustilaisuudessaan, ettei hän hae jatkokautta puoluesihteerinä.

— Vaikka vaaleissa ei mitata puolueen kehitystyötä, niissä ei menestytty. Ja kannan siitä vaalipäällikkönä vastuun. Sen lisäksi näen, ettei puolueen tulevaa kehitystyötä voida tehdä puolueen sisältä, Ovaska sanoi.

Ovaska viittaa kehitystyöllä lähinnä puoluerakenteeseen, joka on hänen mielestään liian moniportainen kaikissa puolueissa. Kaikkien toimijoiden pitäisi päästä suoraan puolueen toimintaan mukaan ja piirien työntekijät pitäisi siirtää puolueen työntekijöiksi.

— Kyse on kuitenkin vallasta ja se monesti tulee vastaan tällaisten uudistusten tekemisessä, Ovaska sanoi.

Kisassa kaksi ehdokasta

Perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustaja Riikka Pirkkalainen kertoi Ylelle tänään, että hän pyrkii puoluesihteeriksi Sotkamon puoluekokouksessa kesäkuussa. Keskustan Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Jirka Hakala puolestaan ilmoittautui kisaan mukaan jo maaliskuun lopussa.

Nykyinen puoluesihteeri Ovaska on saanut kovaa kritiikkiä osakseen. Politiikan tarkkailijoiden mukaan hän on toiminut ukkosenjohdattimena keskustan heikolle gallup-kannatukselle ja heikoille vaalituloksille.

Ylen tuoreimman kannatusmittauksen mukaan keskustan kannatus on 16,3 prosenttia. Keskusta valitsee kesäkuun puoluekokouksessa myös puheenjohtajan.

Puheenjohtajaehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet mukaan nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä ja keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.