1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulutusvienti

Savonia-ammattikorkeakoulusta vesi- ja ruokatietotaitoa kehittyviin maihin

Savonia aloittaa koulutusviennin kehittyviin maihin ja lisää kansainvälistä opetustarjontaansa myös Kuopiossa.

Kansainvälisiä opiskelijoita Savonia-ammattikorkeakoulussa. Arkistokuva. Kuva: Marianne Mattila / Yle

Savonia-ammattikorkeakoulu lisää kansainvälistä opetustarjontaansa.

Savonia-ammattikorkeakoulu ja yksityinen koulutusyhtiö Soprano aloittavat yhteisen koulutusviennin. Yhteistyöstä on solmittu viisivuotinen sopimus.

Ensimmäisiä vientikohteita ovat kehittyvät Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maat, minne tarjotaan maatalous-, vesi- ja energialan täydennyskoulutusta. Koulutusta järjestetään suurelta osin internetin välityksellä, tekoälyavusteisessa oppimisympäristössä.

Lisäksi ensi syksynä Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa Kuopiossa kaksi uutta englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa, joihin voivat hakea niin kansainväliset kuin suomalaisetkin opiskelijat. Englanninkieliseen sairaanhoitajatutkintoon sekä tietotekniikkakoulutukseen otetaan molempiin 25 opiskelijaa. Ennestään Savoniassa on kolme kansainvälistä tutkinto-ohjelmaa: konetekniikka, liiketalous ja digitaalinen terveydenhuolto.

– Nämä englanninkieliset tutkintomme ovat olleet hyvin kysyttyjä ja kouluttavat osaajia etenkin alueen kansainvälisille vientiyrityksille, toteaa Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén.