1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Barbara Bush on kuollut, poliisi iskee teholla kaahareihin ja tv-markkinoilla alkaa katsojien kulta-ajat

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Linus Hoffman / Yle

Liikenteessä tehostettua valvontaa

Liikenne on Suomessa tänään tehostetussa valvonnassa, kun poliisi osallistuu laajaan valvontaoperaatioon. Maratonin aikana liikennevalvonnassa on erityisen paljon partioita, ja automaattivalvontayksiköt ovat tehokkaassa käytössä. Valvontaa on kohdistettu varsinkin paikkoihin, joissa on tapahtunut usein onnettomuuksia.

Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Helsinki pohtii pelisääntöjä Airbnb-majoitukselle

Helsinki täyttyy Airbnb-majapaikoista. Osa majoittajista on liikkellä ammattimaisesti, ja siksi Helsinki haluaa miettiä majoittajille yhteisiä pelisääntöjä. Matkailuala toivottaisi säännöt tervetulleiksi. Esimerkiksi punavuorelainen Harri Nieminen tienaa turistien majoittamisella jopa tuhansia euroja vuodessa.

Harri Niemisen asunnon keittiö Kuva: Elise Tykkyläinen / Yle

Kilpailu kiristyy tv-alalla

Suoratoistopalvelut rynnivät markkinoille nyt myös suomalaisilla draamasarjoilla. Mullistuksen taustalla on muun muassa Netflixin merkitys nuorten elämässä. Alkuperäissarja-brändillä pyritään luomaan vaikutelma laadusta. Tv-alan murroksessa voittaja on katsoja. Kilpailun kiristyessä sarjojen budjetit kasvavat ja sisältö paranee. Samalla tuotantoyhtiöillä ja erityisesti käsikirjoittajilla on Suomessa töitä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Krista Kosonen ja Tommi Korpela Bullets-sarjan kuvauksissa. Kuva: Yle

Barbara Bush on kuollut

Yhdysvaltain entinen ensimmäinen nainen Barbara Bush on kuollut 92-vuotiaana. Bush kärsi terveysongelmista ja oli pitkiä aikoja sairaalahoidossa. Maanantaina kerrottiin, että hän halusi luopua lääketieteellisestä hoidosta ja olla kotona Houstonissa, Texasissa. Barbara Bush pysytteli erossa päivänpolitiikasta, mutta kampanjoi intohimoisesti lukutaidon puolesta. Kokosimme tähän juttuun kuvia Bushista ja hänen perheestään vuosikymmenten varrelta.

Barbara Bush menehtyi tiistaina 17. huhtikuuta 2018. Kuva: Epa-Efe/ Larry W. Smith

Sää lämpenee varsinkin eteläosassa maata

Sää on vuodenaikaan nähden tavanomaista lämpimämpää suuressa osassa maata. Tänään on enimmäkseen poutaa. Aamu valkenee Pohjois-Suomessa aurinkoisena. Muualla maassa on melko pilvistä, mutta päivän edetessä pilvipeite voi rakoilla.

Itä-Suomessa tulee aluksi paikoin sadekuuroja. Illalla Länsi-Suomessa tulee paikallisia sateita. Maan aurinkoisimmilla alueilla lämpötila kohoaa 15 asteen yläpuolelle. Lue lisää säätietoja täältä.

Kuva: Yle Sää