Lentokone teki hätälaskun Philadelphian lentokentälle – yksi kuoli onnettomuudessa

Koneessa matkustaneen mukaan ikkuna oli rikkoutunut sen jälkeen kun koneen vasemman moottorin ongelmat olivat alkaneet.

pakkolaskut
Uutisvideot: Philadelphiassa lentokone teki hätälaskun rikkinäisellä moottorilla
Uutisvideot: Philadelphiassa lentokone teki hätälaskun rikkinäisellä moottorilla

Amerikkalaisen Southwest-yhtiön lentokone teki hätälaskun moottorivian vuoksi Pennsylvaniassa sijaitsevaan Philadelphiaan tiistaina. Viranomaisten mukaan yksi ihminen kuoli onnettomuudessa.

Silminnäkijän mukaan ainakin yksi matkustaja oli viety sairaalaan.

Kone oli matkalla New Yorkin LaGuardialta Dallasin Love Fieldiin. ABC Newsin haastatteleman (siirryt toiseen palveluun) matkustajan mukaan oli kuulunut räjähdys ja ikkuna oli rikkoutunut. Ilmassa oli palaneen haju ja ilmastoinnista oli tullut sisään tuhkaa.

Koneesta rikkoutui yksi ikkuna, vasen moottori ja myös yksi osa rungosta vaurioitui. Koneessa oli 143 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Lentoyhtiö ei ole kertonut tarkkaa syytä onnettomuudelle.

Southwest-yhtiön koneen vasen moottori kärsi pahoja vaurioita.
Southwest-yhtiön koneen vasen moottori kärsi pahoja vaurioita.Amanda Bourman / EPA

Yhden matkustajan mukaan ensin moottorin toiminnassa oli ollut ongelmia, jonka jälkeen yksi matkustamon ikkunoista oli rikkoutunut. Kone joutui tekemään äkkikäännöksen laskeutuakseen Philadelphian lentokentälle.

ABC Newsin sivustolla (siirryt toiseen palveluun) olevassa kuvassa matkustajilla on happinaamarit kasvoillaan. Toisessa kuvassa rikkoutuneesta ikkunasta näkyy pahoin vaurioitunut moottori. ABC:n kuvissa yhtä jalkansa loukannutta matkustajaa talutettiin pois koneesta.

Matkustajien kerrottiin kävelleen ulos koneesta. Paikalle oli hälytetty palokunta, joka oli ruiskuttanut valkoista vaahtoa koneen moottoriin.

Southwest Airlines lentokone
Arkistokuva Southwest Airlines:n koneesta vuodelta 2012Justin Lane / EPA

Southwest-lentoyhtiöllä on noin 700 konetta. Niistä 500 on samaa tyyppiä kuin onnettomuuskone.

Lähteet: AP, AFP